ΟΜΟΡΦΙΑ

Γιατί η σωματική άσκηση καταπολεμάει την ακμή

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η έντονη, συστηματική σωματική άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία του δέρματός και του σώματός μας.

Γιατί η σωματική άσκηση καταπολεμάει την ακμή

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, οι οποίες αυξάνουν τους καρδιακούς παλμούς, έχουν λιγότερα δερματικά προβλήματα από εκείνους που διάγουν μια πιο καθιστική ζωή.

Όταν η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται, περισσότερο οξυγόνο μεταφέρεται στα κύτταρα του δέρματος. Αυτό επιτρέπει και σε περισσότερες θρεπτικές ουσίες να απορροφηθούν από αυτά.

Παράλληλα, ο ιδρώτας είναι ο τρόπος του σώματός μας να δροσιστεί αλλά και να αποβάλλει τοξίνες και να καθαρίσει τους πόρους στην επιδερμίδα. Ως εκ τούτου, υπάρχει λιγότερη απόφραξη των πόρων και η ανάπτυξη των κυττάρων είναι βελτιωμένη.

Επίσης πολλοί γιατροί προτείνουν την σωματική άσκηση ως τρόπο για να μειώσετε το στρες και να ισορροπήσετε τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό σας. Χωρίς τη συσσώρευση τοξινών και ορμονών, το δέρμα μας είναι πιο υγιές.

Ξεκινήστε με περπάτημα ή τρέξιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Είναι ένας εντελώς φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της ακμής. Μάλιστα, όχι μόνο θα περιορίσετε τη ακμή, αλλά ταυτόχρονα θα χάσετε και σωματικό βάρος.

Κάντε ένα ντους αμέσως μετά την σωματική σας άσκηση. Αυτό θα βοηθήσει να απομακρύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα ιδρώτα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αν δεν το κάνετε, τα προβλήματα ακμής μπορεί να αυξηθούν, καθώς τα υπολείμματα αυτά μπορεί να φράξουν τους πόρους. Μετά από λίγες εβδομάδες, θα αρχίσετε να βλέπετε αλλαγή στην κατάσταση της επιδερμίδας σας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο καφές είναι βασικό προϊόν... ομορφιάς

Ρυτίδες: Οι 3 πιο αποτελεσματικοί τρόποι να τις εξαφανίσετε

Τρεις σωτήριες λύσεις για τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο

Κυτταρίτιδα: Η άσκηση του 1 λεπτού που σας βοηθά να τη νικήσετε (video)