ΟΜΟΡΦΙΑ

Γρήγορο αδυνάτισμα τώρα χωρίς δίαιτα – Το τρικ του ψυχολόγου

Γρήγορο αδυνάτισμα τώρα χωρίς δίαιτα – Το τρικ του ψυχολόγου

Το αδυνάτισμα μερικές φορές θέλει κόπο αλλά κυρίως θέλει τρόπο!

Η απώλεια βάρους δεν είναι μια διαδικασία μόνο βιολογική, αλλά επηρεάζεται σημαντικά και από ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η συναισθηματική μας κατάσταση.

Ο έμπειρος ψυχολόγος Eric Robinson δίνει ένα πανεύκολο τρικ που βοηθά να νικήσουμε την πείνα και τις λιγούρες και να χάσουμε γρηγορότερα τα περιττά κιλά.

Είναι απλό: Θα πρέπει να θυμάστε τι φάγατε και αυτόματα θα νιώσετε λιγότερη πείνα!

Σύμφωνα με τον Robinson, οι ψυχολογικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στο πόσο τρώμε. Έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι όταν είμαστε στεναχωρημένοι ή όταν έχουμε στρες τρώμε περισσότερο. Ο ψυχολόγος υποστηρίζει μάλιστα ότι η πείνα πηγάζει εξίσου από το μυαλό και από το στομάχι, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC.

Ο ειδικός από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ μελέτησε μια ομάδα ανθρώπων που πάσχουν από πρόδρομη αμνησία (αδυναμία δημιουργίας νέων αναμνήσεων) και διαπίστωσε ότι έχουν αισθητηριακές αναμνήσεις για το τι έφαγαν ακόμη κι όταν οι αναμνήσεις αυτές δεν καταγράφονται στο συνειδητό.

Ομοίως, άτομα από τα οποία ζητήθηκε να εφαρμόσουν πρακτικές διαλογισμού σχετικά με τα γεύματα που είχαν καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ένιωθαν την ανάγκη να φάνε λιγότερο.

Ο Robinson κατατάσσει, λοιπόν, τη μνήμη στη λίστα με τα βασικά εργαλεία που χρειαζόμαστε για το αδυνάτισμα!

Διαβάστε επίσης:

Οι κορυφαίες δίαιτες του 2015
Εσείς έχετε ξανακούσει για τη δίαιτα των selfies;
Δίαιτα: Ποια μέρα η ζυγαριά δείχνει τα πραγματικά κιλά σας

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen