ΟΜΟΡΦΙΑ

Ποιες ουσίες δεν πρέπει να συνδυάζονται ποτέ στην περιποίηση του δέρματος

Είναι γνωστό ότι υπάρχει πληθώρα προϊόντων στο εμπόριο, τα οποία σας βοηθούν με ουσιαστικό τρόπο στην προστασία και την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Ποιες ουσίες δεν πρέπει να συνδυάζονται ποτέ στην περιποίηση του δέρματος

Κάθε ένα όμως από αυτά τα προϊόντα, περιέχει δεκάδες συστατικά και παρά το γεγονός ότι το κάθε ένα προϊόν είναι δερματικά ελεγμένο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιο από τα επιμέρους συστατικά του να αντιδράσει με συστατικά από άλλα αντίστοιχα προϊόντα, χωρίς να το γνωρίζετε.

Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι κάποια από αυτά τα συστατικά δεν ταιριάζουν και δεν πρέπει να συνδυάζονται. Δείτε ποιες είναι αυτές οι περιπτώσεις:

Βιταμίνη C και υπεροξείδιο του βενζολίου

Το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι ένα βασικό είδος των καλλυντικών για την ακμή. Ενώ πρέπει σε γενικές να προσθέσετε και βιταμίνη C στην καλλυντική σας ρουτίνα, είναι καλό να μην τη χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα με το υπεροξείδιο του βενζολίου. Το τελευταίο θα οξειδώσει την βιταμίνη C, καθιστώντας τα αποτελέσματα και των δύο άχρηστα για την επιδερμίδα σας. Χρησιμοποιείτε μόνο μία ουσία κάθε φορά και κάποια άλλη μέρα χρησιμοποιήστε την άλλη.

Σαλικυλικό και γλυκολικό οξύ

Όλα τα οξέα δεν είναι ίδια και δεν έχουν όλα τις ίδιες ιδιότητες για το δέρμα σας. Το σαλικυλικό οξύ είναι χρήσιμο στην θεραπεία της ακμής, ενώ το γλυκολικό οξύ είναι ένα απολεπιστικό που απομακρύνει τα νεκρά δερματικά κύτταρα χωρίς να χρειάζεται να τρίψετε πολύ το δέρμα σας. Και τα δύο είναι σημαντικά συστατικά, αλλά, όταν χρησιμοποιούνται μαζί, μπορούν να στεγνώσουν/αφυδατώσουν σοβαρά το δέρμα σας. Χρησιμοποιείτε ένα κάθε φορά.

Ρετινόλη-Α και απολεπιστικά με κόκκους

Η retinol-A είναι ένα συστατικό που βοηθάει το δέρμα να ανανεωθεί και συμβάλλει στη θεραπεία των ρυτίδων και τον αποχρωματισμό. Δυστυχώς, η ρετινόλη-Α έχει την τάση να αφυδατώνει το δέρμα, με αποτέλεσμα αυτό να ξεφλουδίζει. Και τι καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα από το να το αφαιρέσετε με ένα απολεπιστικό, σωστά; Λάθος! Ηρετινόλη-Α κάνει το δέρμα εξαιρετικά ευαίσθητο και το τρίψιμο με απολεπιστικά που έχουν κόκκους το μόνο που θα κάνει είναι να χειροτερεύσει την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 κορυφαίες τροφές για την ενυδάτωση του οργανισμού

Στην κυκλοφορία το φάρμακο που «λιώνει» το διπλοσάγονο

Η έκθεση στα χημικά προκαλεί πρόωρη εμμηνόπαυση

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σαμπουάν για εσάς