ΟΜΟΡΦΙΑ

Αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις και δίαιτα με 3 απλές στρατηγικές

Ταυτίζουμε στο μυαλό μας τη λέξη αδυνάτισμα με την πείνα, τα άνοστα φαγητά και την κοπιώδη γυμναστική.

Αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις και δίαιτα με 3 απλές στρατηγικές

Δε χρειάζεται όμως να ταλαιπωρούμαστε για να απαλλαγούμε από μερικά περιττά κιλά. Η ειδικός έχει τη λύση για εύκολο αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα και χωρίς στερήσεις!

Σύμφωνα με τη Δρ Sally Norton, ειδικό στη Βαριατρική Χειρουργική που εργάζεται για τη Βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS), ο καλύτερος τρόπος για να χάσουμε βάρος είναι:

1. να ΜΗΝ κάνουμε δίαιτα

2. να κοιμόμαστε περισσότερο

3. να αποφεύγουμε τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας που εγγυάται την απώλεια βάρους χωρίς κόπο, σύμφωνα με την ειδικό.

- Μελέτες δείχνουν ότι η δίαιτα είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αδυνατίσματος, ιδιαίτερα στο γυναικείο πληθυσμό. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι οι περισσότερες δίαιτες έχουν πρόσκαιρα μόνο αποτελέσματα και δεν βοηθούν να παραμείνουμε στο ιδανικό μας βάρος. Πρέπει να διαμορφώνουμε το διατροφικό μας πρόγραμμα με βάση τις ενεργειακές μας ανάγκες και τις προσωπικές μας προτιμήσεις, κάνοντας κυρίως ποιοτικές και όχι μόνο αυστηρές ποσοτικές προσαρμογές.

- Έχει αποδειχθεί ότι ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους. Η έλλειψη ύπνου μάς σπρώχνει σε ανθυγιεινά φαγητά και θερμιδοφόρα σνακ, καθώς αναζητούμε μια γρήγορη λύση για τα πεσμένα επίπεδα ενέργειας.

- Αρχικά πρέπει να διαχωρίζουμε τα «καλά» από τα «κακά» λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο και ξηροί καρποί στην πρώτη περίπτωση – τηγανητά και αλλαντικά στη δεύτερη περίπτωση). Επίσης, δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα των προϊόντων με χαμηλά λιπαρά, καθώς μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης ή αλατιού για να είναι εύγεστα.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσετε 5 κιλά
Τέσσερις λόγοι που δεν αδυνατίζετε ενώ γυμνάζεστε
Γρήγορο αδυνάτισμα τώρα χωρίς δίαιτα – Το τρικ του ψυχολόγου