ΟΜΟΡΦΙΑ

Πώς θα καθαρίσετε τα δόντια σας χωρίς οδοντόβουρτσα!

Θέλετε να διατηρήσετε το χαμόγελό σας εντυπωσιακό για πάντα; Υπάρχει ένα μικρό μυστικό για να το πετύχετε!

Πώς θα καθαρίσετε τα δόντια σας χωρίς οδοντόβουρτσα!

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, τα βακτήρια που βρίσκονται στη στοματική μας κοιλότητα τρέφονται από τα σάκχαρα που υπάρχουν στις τροφές και παράγουν οξέα που φθείρουν το σμάλτο και απομακρύνουν από τα δόντια πολύτιμα μέταλλα, όπως το ασβέστιο.

Η φυσική άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στη διαδικασία αυτή είναι η παραγωγή σάλιου, ώστε να εξισορροπηθεί το pH της στοματικής κοιλότητας και να αναπληρωθούν τα χαμένα μέταλλα στα δόντια. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σε 40 περίπου λεπτά.

Εάν καταναλώνουμε κάθε τόσο γεύματα και σνακ με ζάχαρη, δεν υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να αποκατασταθούν οι φθορές.

Αντί λοιπόν να επιλέξετε ένα φρούτο ως σνακ προτιμήστε ένα κομμάτι τυρί, λίγο χούμους ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Αν και είναι εξαιρετικά υγιεινά, τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα που μπορεί να συμβάλουν στη φθορά των δοντιών μας. Αντιθέτως, το τυρί βοηθά στην αυξημένη παραγωγή σάλιου ώστε να εξουδετερωθούν τα οξέα της στοματικής κοιλότητας.

Περιορίστε λοιπόν τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα ή προγραμματίστε τις ανάλογα με τα γεύματά σας για να αποφύγετε τις αλλεπάλληλες «επιθέσεις» οξέων στα δόντια σας.

Διαβάστε επίσης:

Δίαιτα για αστραφτερό χαμόγελο – Δείτε τι περιλαμβάνει
Αθώες συνήθειες που δε γνωρίζατε πως καταστρέφουν τα δόντια
Πώς θα καταλάβετε αν πάσχετε από περιοδοντίτιδα