ΟΜΟΡΦΙΑ

4 μυστικά για να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά

4 μυστικά για να απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά

Τα λιπαρά μαλλιά μας προβληματίζουν πάντα και μας δμιουργούν άγχος ιδιαίτερα, όταν έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού, ή όταν βρισκόμαστε με κόσμο.

Παρακάτω βλέπουμε 4 φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απαλλαγούμε από την κατάσταση αυτή που μας δημιουργεί άγχος:

Νερό με λεμόνι: Αφού κάνετε το καθιερωμένο λούσιμό σας ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό από λεμόνι. Πως θα το ετοιμάσετε: σε ένα λίτρο νερό (που έχετε βράσει) ρίξτε ξύσμα από 2 λεμόνια και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το ξύσμα και χρησιμοποιήστε το νερό για να ξεπλυθείτε.

Θυμάρι: Άλλο ένα προϊόν που βοηθάει στην ρύθμιση έκκρισης του σμήγματος και έχει θεραπευτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Η διαδικασία είναι η ίδια: σε ένα λίτρο νερό βάλτε ένα ματσάκι θυμάρι και αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε το και ξεπλυθείτε με το νερό.

Άργιλος (πράσινος): Αναζωογονεί, απολυμαίνει και απορροφά το περιττό σμήγμα. Εφαρμόστε την μάσκα μόνο στις ρίζες και αφήστε την για 15 λεπτά. Για να δείτε αποτέλεσμα να την εφαρμόζετε μια φορά την εβδομάδα.

Έλαιο jojoba: Με αυτό το λάδι θα μπορέσετε να ρυθμίσετε την έκκριση σμήγματος, θα αναζωογονηθεί και θα ενυδατωθεί το τριχωτό της κεφαλής. Ανακατέψτε 3 κ.σ έλαιο jojoba μαζί με μερικές σταγόνες έλαιο λεβάντας. Απλώστε το μείγμα το κεφάλι σας και κάντε απαλό μασάζ. Ιδανικά εφαρμόστε το μια φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Η πιο απλή αντιπιτυριδική μάσκα με γιαούρτι

Ξηρά μαλλιά; Αυτές είναι οι πιθανές αιτίες

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen