ΟΜΟΡΦΙΑ

Χνούδι στο πηγούνι: Πώς θα απαλλαγείς

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο και ειδικά στο πηγούνι αποτελεί εφιάλτη για τις γυναίκες. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν χνούδι στο πρόσωπο. Στις μελαχρινές είναι σκουρότερου χρώματος και γι' αυτό πιο εμφανές.

Χνούδι στο πηγούνι: Πώς θα απαλλαγείς

Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν υπερτριχοφυΐα στο πρόσωπο που οφείλεται σε ιατρικούς λόγους. Τέτοιοι είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες και άλλες ορμονικές διαταραχές, καθώς και η χρήση αναβολικών.

Οι ορμονικοί λόγοι σχετίζονται με τον πλεονασμό ανδρογόνων στον οργανισμό, οπότε η τρίχα παίρνει μέσω των αιμοφόρων αγγείων περισσότερη τροφή και από απαλό χνούδι μετατρέπεται σε σκληρή και δυνατή τρίχα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που μπορεί να συνδέονται με έξαρση της τριχοφυΐας όπως η συστηματική τοπική χρήση παρασκευασμάτων που περιέχουν ορμόνες ή η χρήση κάποιας κορτιζονούχας κρέμας. Αυτές οι κρέμες έχουν μεγάλη διείσδυση στην επιδερμίδα και μεταφέρονται στο θύλακα της τρίχας μέσω των αιμοφόρων αγγείων.

xurafak

Αντιμετώπιση

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα στο πηγούνι, θα πρέπει σε πρώτη φάση να συμβουλευτείτε έναν ειδικό προκειμένου να διαπιστώσει αν οφείλεται σε ορμονικούς λόγους.

Με την αντιμετώπιση του προβλήματος θα υποχωρήσει και η τριχοφυΐα.

Σε διαφορετική περίπτωση, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε κάποια από τις μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το τσιμπιδάκι, η κλωστή, το κερί ή το λέιζερ.

Το λέιζερ είναι η πιο ακριβή, αλλά η πιο αποτελεσματική μέθοδος, καθώς προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:
Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: 3 τρόποι να την αποφύγετε
Και οι άνδρες αγαπούν την αποτρίχωση με λέιζερ