ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε βήματα για να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο

Το κρύο και η χαμηλή υγρασία στους εξωτερικούς χώρους σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ξηρό αέρα στους εσωτερικούς χώρους προκαλούν ξηρότητα στο δέρμα και σκασμένα χείλη.

Πέντε βήματα για να προστατέψετε το δέρμα σας από το κρύο

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα μπορείτε να προφυλαχθείτε από τις δυσάρεστες επιπτώσεις του χειμώνα στο δέρμα σας.

-Για να αποφύγετε την ξηροδερμία, το ξεφλούδισμα και την φαγούρα, φροντίστε να ενυδατώνετε κάθε μέρα καλά το δέρμα σας, συνιστά η δρ Άντζαλι Νταχίγια, δερματολόγος στο Κέντρο Υγείας των Γυναικών του Ιατρικού Κέντρου Weill Cornell, στη Νέα Υόρκη. Μια καλή ώρα για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το μπάνιο, ώστε να «παγιδευτεί» η υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να επιλέγουν μια υδατική κρέμα δίχως αρώματα ή λανολίνη.

-Αν και το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων, το σαπούνι και το νερό μπορεί να κάνουν τα χέρια να «σκάσουν». Για να τα προστατεύσετε, να χρησιμοποιείτε ήπιο σαπούνι και μετά βάλτε κρέμα.

bigstock Taking Care Of Her Lips 106163096

-Αποφεύγετε το πολύ καυτό νερό όταν κάνετε μπάνιο. Προτιμήστε τα σύντομα ντους με χλιαρό νερό και αμέσως μετά σκουπίζετε το δέρμα σας απαλά, χωρίς να το τρίβετε.

-Όταν βγαίνετε έξω και κάνει κρύο, να καλύπτετε όσο περισσότερο μπορείτε το πρόσωπό σας και να αλείφετε τα χείλη σας με ένα «παχύ» balm με αντηλιακό.

-Αν έχετεσκασμένο δέρμα και φαγούρα που δεν υποχωρούν με τις υδατικές κρέμες πρέπει να ελέγχονται από δερματολόγο, διότι ενδέχεται να χρειαστούν πιο ειδική φροντίδα.

Διαβάστε επίσης:

Ξηρά και σκασμένα χείλη; Απλές σπιτικές συνταγές για άμεση αντιμετώπιση

Ξηρό δέρμα και φαγούρα: 3 λύσεις θα σας ανακουφίσουν