ΟΜΟΡΦΙΑ

Ψωμάκια: Η ιδανική διατροφή για να τα εξαφανίσετε

Το τοπικό πάχος και τα ψωμάκια απασχολούν σχεδόν όλες τις γυναίκες ακόμη και εκείνες που είναι λεπτές. Συχνά δε, είναι πολύ αντιαισθητικά και η αλήθεια είναι ότι οι γυναίκες μετέρχονται όλων των τρόπων, για να τα εξαφανίσουν.

Ψωμάκια: Η ιδανική διατροφή για να τα εξαφανίσετε

Καλό θα ήταν εκτός από μια ισορροπημένη διατροφή οι κυρίες να προσέξουν και την φυσική τους δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα ένα ισορροπημένο ημερήσιο πρόγραμμα όπως:

Πρωινό: Προτίμησε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά με δημητριακά ολικής αλέσεως

Δεκατιανό & Απογευματινό: Δώσε ενέργεια στον οργανισμό σου για να μην φτάσεις πεινασμένη στο μεσημεριανό. Μια καλή επιλογή θα μπορούσαν να είναι τα φρούτα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, το γιαούρτι 2%, τα γάλα 1,5% και οι μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως

Μεσημεριανό: Προτίμησε 3- 4 φορές την εβδομάδα να τρως πρωτεΐνη (κοτόπουλο, μπιφτέκι, ψάρι κλπ) με σαλάτα εποχής και μικρή ποσότητα υδατάνθρακα (ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ψωμί σίκαλης ή καστανό ρύζι ή πατάτες βραστές ή φούρνου). 2-3 φορές την εβδομάδα όσπρια ή λαδερά με τυρί & ελιές.

Βραδινό: Το βραδινό σου θα πρέπει, σαφώς, να είναι πιο ελαφρύ από το μεσημεριανό. Μια καλή επιλογή είναι η σαλάτα ή βραστά λαχανικά με τόνο ή τυρί ή αυγό. Αν σου έχει μείνει φαγητό από το μεσημέρι μπορείς να το φας το βράδυ (π.χ. Κοτοσαλάτα) σε μικρότερη ποσότητα. Για πιο ελαφρύ βραδινό μπορείς, επίσης, να επιλέξεις μια σούπα λαχανικών με μπόλικο πιπέρι για το κρύο του χειμώνα που μπορείς να την συνδυάσεις με 2 κουταλιές γιαούρτι για να σπάσεις λιγάκι την πικάντικη γεύση που προσδίδει το πιπέρι στη σούπα σου.

Γιούλη Φραγκιαδουλάκη, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΒSc Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Ηράκλειο Κρήτης, Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Διαβάστε ακόμη:

Θες να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά «ψωμάκια»; Απόφυγε αυτές τις τροφές!

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος τοπικά;