ΟΜΟΡΦΙΑ

Σπυράκια: Ποιο είδος γάλακτος τα επιδεινώνει

Μια νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να υποδείξει ότι ίσως τελικά υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στα τρόφιμα που καταναλώνουμε και στο πόσο συχνά εμφανίζονται σπυράκια στο πρόσωπο.

Σπυράκια: Ποιο είδος γάλακτος τα επιδεινώνει

Ερευνητές από το Κολέγιο Ιατρικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια εστίασαν συγκεκριμένα στην επίδραση του γάλακτος στην όψη του δέρματος, καταλήγοντας σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

bigstock Young teenage girl looking pi 81618980

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of the American Academy of Dermatology, οι έφηβοι που κατανάλωναν γάλα με χαμηλά λιπαρά (έως 2%) παρουσίαζαν πιο συχνές κρίσεις ακμής σε σύγκριση με εφήβους που προτιμούσαν το πλήρες γάλα.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το γάλα –και πιθανώς όλα τα γαλακτοκομικά– με πλήρη λιπαρά (3,5%) είναι μάλλον ευεργετικά για τους εφήβους που έχουν τάση να εμφανίζουν σπυράκια.

Οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια συσχέτιση ανάμεσα στην ποσότητα γαλακτοκομικών που κατανάλωναν οι έφηβοι (ηλικίας 14-19 ετών) και τα σπυράκια, αλλά η σχέση γάλακτος και ακμής φάνηκε να επικεντρώνεται στο είδος των προϊόντων που κατανάλωναν οι νέοι.

Οι ακριβείς μηχανισμοί επίδρασης των διαφόρων ειδών γάλακτος στην όψη της επιδερμίδας παραμένουν ασαφείς και θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μελέτες επί του θέματος ώστε να διαπιστωθεί εάν η κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά αντί των άπαχων γαλακτοκομικών μπορεί να ωφελήσει τους εφήβους με τάσεις ακμής.

Διαβάστε επίσης:

Ακμή: Ο ψυχολογικός παράγοντας που την επιδεινώνει

Ακμή ενηλίκων: Το φυσικό συστατικό που την εξαφανίζει

Ακμή: Αυτές είναι οι σύγχρονες οδηγίες για την αντιμετώπισή της