ΟΜΟΡΦΙΑ

Έξι απρόσμενοι λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά και να σμιλέψουμε το σώμα μας, εστιάζουμε κατά κύριο λόγο στη διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Έξι απρόσμενοι λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Ωστόσο, οι μηχανισμοί που ελέγχουν το μεταβολισμό και τη συσσώρευση λίπους στο σώμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι και δεν επηρεάζονται μόνο από αυτές τις δύο παραμέτρους.

Η κοιλιά είναι για πολλούς ένα «προβληματικό» σημείο που... αντιστέκεται σθεναρά στη δίαιτα και τη γυμναστική. Δείτε μερικούς λόγους που δεν μπορείτε να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε και σίγουρα δεν σας περνούν από το μυαλό.

1. Τρώτε συνέχεια τσίχλα

Μπορεί η τσίχλα να χαρίζει δροσερή αναπνοή, όμως ενώ μασάτε την τσίχλα καταπίνετε μαζί και σημαντική ποσότητα αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα στην κοιλιά. Το ίδιο συμβαίνει όταν μιλάτε ενώ τρώτε ή χρησιμοποιείτε καλαμάκι στο ποτό σας.

2. Τρώτε γρήγορα

Εάν τρώτε βιαστικά, το σώμα σας αντιλαμβάνεται ότι βιάζεστε και αυτό πυροδοτεί στρες. Η βιολογική εκδήλωση του στρες συνοδεύεται από καθυστέρηση της διαδικασίας της πέψης, επομένως η τροφή παραμένει για περισσότερη ώρα στο σώμα και αρχίζει να ζυμώνεται, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται φούσκωμα και να παράγονται αέρια στο στομάχι.

3. Έχετε υπερβολικό στρες

Μία από τις βασικές ορμόνες του στρες, η κορτιζόλη, έχει συνδεθεί άμεσα με τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Το στρες είναι κατά βάση μια χρήσιμη διεργασία που μας κινητοποιεί όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή. Ωστόσο, ο σημερινός τρόπος ζωής, λόγω των υπερβολικών υποχρεώσεων και πιέσεων που τον χαρακτηρίζουν, έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση εγρήγορσης, επομένως το στρες δεν σταματά ποτέ. Εάν η περίσσεια ενέργεια δεν διοχετευτεί κάπου (π.χ. στη γυμναστική), τότε συσσωρεύεται εκ νέου στο σώμα ως λίπος. Η συσσώρευση λίπους παρατηρείται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς επειδή εκεί βρίσκεται το συκώτι, το όργανο που θα μετατρέψει γρήγορα το λίπος σε ενέργεια εάν χρειαστεί.

bigstock Woman s hands on stomach in he 91555154

4. Δεν κοιμάστε αρκετά

Εάν δεν απολαμβάνετε τις συνιστώμενες 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, κατά πάσα πιθανότητα ταλαιπωρείστε συνεχώς από λιγούρες. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με πτώση στα επίπεδα της λεπτίνης, της ορμόνης που καταστέλλει την πείνα, αλλά με αύξηση στα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης που προωθεί το αίσθημα της πείνας. Με άλλα λόγια, τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά δυσκολεύονται σημαντικά να ελέγξουν την πείνα τους και να παραμείνουν σε δίαιτα.

5. Η μικροχλωρίδα του εντέρου σας έχει απορρυθμιστεί

Η μικροχλωρίδα του εντέρου φιλοξενεί «καλά» και «κακά» βακτήρια, τα οποία εμπλέκονται σε σημαντικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός και ο έλεγχος των αποθεμάτων λίπους. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και αλκοόλ και το αυξημένο στρες είναι μερικοί από τους παράγοντες που απορρυθμίζουν την ισορροπία καλών και κακών βακτηρίων.

6. Τρώτε πολύ αλάτι

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού συνδέεται με την κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να προσθέσει έως και 2 κιλά στη ζυγαριά και να προκαλεί έντονο πρήξιμο στο στομάχι. Το πρόβλημα εντείνεται εάν η αυξημένη πρόσληψη αλατιού δεν συνδυάζεται με επαρκή ενυδάτωση.

Πηγή: Mail Online

Δείτε κι αυτό:

Το workout που εξαφανίζει το λίπος στην κοιλιά

Πώς θα αποκτήσετε τέλειους κοιλιακούς ανάλογα με τον τύπο της κοιλιάς σας

Επίπεδη κοιλιά χωρίς κόπο με τη μέθοδο της... ηλεκτρικής σκούπας! (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ