ΟΜΟΡΦΙΑ

Τεστ: Βρείτε ποιο είναι το ιδανικό ύψος τακουνιού για τα πόδια σας!

Γνωρίζετε αν τα πόδια σας είναι «κατασκευασμένα» για να ισορροπούν με άνεση και χάρη επάνω στα ψηλοτάκουνα;

Τεστ: Βρείτε ποιο είναι το ιδανικό ύψος τακουνιού για τα πόδια σας!

Ορισμένες γυναίκες δεν αντέχουν τα ψηλά τακούνια ούτε για μία ώρα, ενώ άλλες μπορούν να τα φορούν από το πρωί ως το βράδυ χωρίς μετά να υποφέρουν από πόνους και πρηξίματα. Το μυστικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν βρίσκεται στο πάχος του τακουνιού ή στο υλικό κατασκευής της γόβας, αλλά στο ίδιο το σχήμα του ποδιού.

bigstock Nude high heel shoes 108154319

Η ποδίατρος Έμα Σαπλ επινόησε μια έξυπνη «εξίσωση», την οποία ονομάζει Τέλειο Ύψος Τακουνιού (Perfect Heel Height - PHH), για να βοηθήσει κάθε γυναίκα να βρει ποια παπούτσια ταιριάζουν στα πόδια της. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επιδεξιότητα στα Μαθηματικά για να λύσετε την «εξίσωση»!

Το τεστ

Το ιδανικό ύψος τακουνιού εξαρτάται από την ευλυγισία του αστραγάλου. Η φυσική κλίση του αστραγάλου, σύμφωνα με τη Σαπλ, είναι αυτή που καθορίζει ποια είναι τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε πόδι.

Για να κάνετε το τεστ θα χρειαστείτε μια καρέκλα, μια μεζούρα, ένα μολύβι και έναν «εθελοντή».

1. Αφού βγάλετε τα παπούτσια σας, καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα και τεντώστε το ένα σας πόδι, αφήνοντας το πέλμα να «κρέμεται» χαλαρό.

Εάν το πέλμα γέρνει ελαφρώς προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, τότε η φυσική ευλυγισία του αστραγάλου είναι περιορισμένη και πιθανότατα θα νιώθετε πιο άνετα φορώντας ίσια παπούτσια ή παπούτσια με πολύ χαμηλό τακούνι. Εάν τα δάχτυλα γέρνουν φυσικά προς τα εμπρός, τότε η ευλυγισία του αστραγάλου είναι αρκετά μεγάλη και δεν θα έχετε πρόβλημα να φορέσετε παπούτσια ακόμη και με πολύ ψηλό τακούνι.

article 1243726 07E23723000005DC 62 468x491

2. Για να υπολογίσετε ακριβώς το ύψος του τακουνιού που ταιριάζει στο πόδι σας, μετρήστε με τη βοήθεια του «εθελοντή» την απόσταση ανάμεσα στη φτέρνα και το μεγάλο δάχτυλο. Τοποθετήστε το μολύβι κάθετα ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο και στο πάτωμα και ξεκινήστε να μετράτε με τη μεζούρα από τη φτέρνα μέχρι αυτή να συναντηθεί με το μολύβι.

3924245000000578 3824090 image m 20 1475698445007

3. Η ένδειξη της μεζούρας στο σημείο αυτό δείχνει το ιδανικό ύψος του τακουνιού.

Ακόμη κι αν η φυσική κλίση του ποδιού σάς επιτρέπει να φοράτε αρκετά ψηλά τακούνια, η Σαπλ συνιστά το τακούνι να μην ξεπερνά τα 8 εκατοστά για πολύωρη καθημερινή χρήση ώστε να αποφευχθεί η κακή στάση σώματος, η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στη μέση.

Δείτε κι αυτό:

Έξυπνα tips για να προστατεύσετε τα πόδια σας εάν φοράτε συχνά ψηλά τακούνια