ΟΜΟΡΦΙΑ

Τα 4 λάθη στη δίαιτα που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Κάνετε δίαιτα και παρότι είστε συνεπείς στο διατροφικό σας πλάνο, δεν χάνετε βάρος;

Τα 4 λάθη στη δίαιτα που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους

Για την αποτυχία μιας δίαιτας δεν φταίει πάντα η υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή οι παχυντικές τροφές, αλλά λάθη διατροφικής συμπεριφοράς, όπως τα εξής:

Παραλείπετε γεύματα ή σνακ

Η μη τήρηση των γευμάτων αποδιοργανώνει τον οργανισμό και δεν μπορεί να ελέγξει την όρεξη. Η παράλειψη γευμάτων και ειδικά του πρωινού στερεί την ενέργεια που έχει ανάγκη το σώμα και με την πρώτη ευκαιρία μπορεί να ενδώσετε λόγω της πείνας σε κάτι ανθυγιεινό. Η στέρηση γευμάτων δεν σας βοηθά να αδυνατίσετε γρηγορότερα, αντίθετα προκαλεί νυχτερινές λιγούρες και οδηγεί σε ξεσπάσματα και υπερκατανάλωση φαγητού.

Τρώτε γρήγορα

Το φαγητό είναι ιεροτελεστία και απαιτεί να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας να το αφομοιώσει. Πείραμα με τη συμμετοχή 17 υγιών ανδρών που έτρωγαν ένα μπολ παγωτό, κάποιοι μέσα σε πέντε λεπτά και άλλοι σε μισή ώρα, έδειξε ότι τα επίπεδα πληρότητας ορμονών που στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο να σταματήσει να τρώει, ήταν υψηλότερα στους άνδρες που έφαγαν το παγωτό σε 30 λεπτά.
Για να απολαύσετε το γεύμα σας και να δώσετε στο σώμα σας την ευκαιρία να το αφομοιώσει βάλτε στην άκρη την εφημερίδα, κλείστε την τηλεόραση και δοκιμάστε αυτή την τεχνική αναπνοής γιόγκα: Εισπνεύστε μετρώντας αργά μέχρι το πέντε και μετά εκπνεύστε στο ίδιο διάστημα. Επαναλάβετέ το 3-5 φορές πριν το φαγητό για να ξεκινήσετε το γεύμα σας χαλαροί.

bigstock Dieting 109512323

Τρώτε ανεξέλεγκτα τα σαββατοκύριακα

Αν κάνετε όλη την εβδομάδα δίαιτα, υποβάλλοντας μάλιστα τον εαυτό σας σε στερήσεις, προκειμένου να φάτε «ό,τι θέλετε» το σαββατοκύριακο, το μόνο που καταφέρνετε είναι μια τρύπα στο νερό! Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών για τρεις μέρες εμποδίζουν την ικανότητα της λεπτίνης να ρυθμίσει την όρεξη, την πρόσληψη τροφής και το σωματικό βάρος. Η ανταμοιβή για μια εβδομάδα δίαιτας μπορεί να είναι ένα καλό γεύμα αλλά όχι ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο καταχρήσεων.

Πίνετε συχνά αλκοόλ

Υπολογίστε πόση μπύρα, κρασί ή άλλα ποτά καταναλώνετε μέσα στην εβδομάδα. Υπολογίστε και τις θερμίδες και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Όσο λογικό και αν ακούγεται να πιεις δύο μπύρες το βράδυ, αυτό συνεπάγεται πάνω από 2.000 θερμίδες την εβδομάδα, δηλαδή όσες χρειάζεσαι για μια ολόκληρη μέρα. Επιπλέον οι θερμίδες του αλκοόλ είναι κενές θερμίδες, χωρίς θρεπτική αξία. Όταν θέλετε να πιείτε αλκοόλ προτιμήστε ποτά με λίγες θερμίδες, όπως το ξηρό κόκκινο κρασί ή μπύρα με λίγους υδατάνθρακες και βέβαια καταναλώστε τα με μέτρο.

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 συνήθειες που δεν σας... αφήνουν να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Οι 13 πιο εθιστικές ανθυγιεινές τροφές – Πώς θα καταλάβετε αν είστε εθισμένοι

Υπερφαγία: Πού οφείλεται, ποιος ο ρόλος των ορμονών