ΟΜΟΡΦΙΑ

Αδυνάτισμα: Οι 3 κανόνες που πρέπει να τηρείτε στο πρωινό

Το πρωινό αποτελεί ως γνωστόν το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας για πολλούς λόγους.

Αδυνάτισμα: Οι 3 κανόνες που πρέπει να τηρείτε στο πρωινό

Πρέπει όμως να βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε με τον σωστό τρόπο. Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας ή να αδυνατίσετε, δείτε κάποιους κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν απολαμβάνετε το πρώτο γεύμα της ημέρας:

Φάτε το νωρίς

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση πρωινού «ξυπνάει» τον μεταβολισμό σας. Σας βοηθάει επίσης να νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα και να αποφεύγετε λάθος επιλογές στο μεσημεριανό ή το δείπνο. Για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες καύσης του λίπους που σας δίνει το πρωινό, προσπαθήστε να το τρώτε αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα.

breakfast2

Πρέπει να σας χορταίνει

Μείνετε μακριά από τροφές που δεν σας χορταίνουν και θα προκαλέσουν σύντομα πείνα και λιγούρες. Προτιμήστε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες απορροφούν νερό και σχηματίζουν μια ημίρρευστη μάζα, σε μορφή γέλης.

Η μάζα αυτή επιβραδύνει την πέψη, με αποτέλεσμα να καθυστερεί τη διέλευση του φαγητού από το γαστρεντερικό σύστημα, δημιουργώντας μια αυξημένη αίσθηση πληρότητας και κορεσμού. Επίσης, η επιβραδυνόμενη πέψη οδηγεί στην αργή απορρόφηση των υδατανθράκων και ειδικότερα της γλυκόζης από το παχύ έντερο, με αποτέλεσμα την ευκολότερη ευγλυκαιμία.

Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό σας δεν έχει ζάχαρη, η οποία μετά από λίγη ώρα θα προκαλεί απότομες αυξομειώσεις σαχκάρου και λιγούρες.

breakfast 1580328640

Προσοχή στην ποσότητα

Ένα μεγάλο πρωινό θα σας χορτάσει, δεν πρέπει όμως να το παρακάνετε. Βεβαιωθείτε ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για σας και πόσες θερμίδες σας παρέχει.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Τα 4 «υγιεινά» πρωινά που πρέπει να αποφεύγεις αν προσπαθείς να χάσεις βάρος

Αθηροσκλήρωση: Πόσες θερμίδες πρέπει να τρώτε το πρωί για να μειώσετε τον κίνδυνο