ΟΜΟΡΦΙΑ

Πέντε λόγοι που η γυμναστική το βράδυ θα αλλάξει τη ζωή σου

Αν δεν είσαι πρωινός τύπος, το άρωμα του καφέ δεν σου προκαλεί καμία ευχαρίστηση το πρωί και κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις το φως που μπαίνει από τα παράθυρα, σίγουρα δεν είσαι πλασμένη για πρωινή προπόνηση.

Πέντε λόγοι που η γυμναστική το βράδυ θα αλλάξει τη ζωή σου

Δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι! Η αλήθεια είναι ότι έχεις πολλά και σημαντικά κίνητρα για να προτιμήσεις την γυμναστική το βράδυ.

Δες 5 από αυτά:

Καλύτερος ύπνος

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν ασκήσεις με βάρη το βράδυ κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα από όσους κάνουν αντίστοιχες ασκήσεις το πρωί ή το απόγευμα.

Καλύτερη προπόνηση

Άλλες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η βραδινή προπόνηση συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της αντοχής.

Αυτό συνεπάγεται συνολικά περισσότερα οφέλη από την άσκηση όταν γίνεται το βράδυ.

fitness

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Strength & Conditioning Research έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν γυμναστική το βράδυ μείωσαν την αρτηριακή τους πίεση κατά 15% περισσότερο από όσους έκαναν γυμναστική το πρωί.

Θα δεις συντομότερα και καλύτερα αποτελέσματα

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπέρμινγχαμ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αθλούνται το βράδυ, μπορούν να παρατείνουν την διάρκεια και την ένταση της προπόνησης κατά 20%. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε ακόμη περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα έχετε περισσότερα επιμέρους οφέλη, όπως πιο γραμμωμένα χέρια, πιο δυνατά πόδια και πιο τονισμένους κοιλιακούς.

Το σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα στη γυμναστική

Τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλότερα στον οργανισμό το πρωί, κάτι που μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Όμως, τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι υψηλότερα το βράδυ, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη των μυών. Έτσι, θα φτάσετε γρηγορότερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: popsugar.com

Διαβάστε επίσης:

Μπορώ να φάω πριν τη γυμναστική; Οι συστάσεις των ειδικών

Άσκηση: Το φυσικό πλεονέκτημα των γυναικών έναντι των ανδρών

Ποιο είδος άσκησης «κόβει» την όρεξη