ΟΜΟΡΦΙΑ

Σκασμένο δέρμα τον χειμώνα: Tips για να το κρατήσεις ενυδατωμένο και υγιές

Ο χειμώνας μπορεί να γίνει σκληρός με την επιδερμίδα σας, ειδικά στα χέρια και το πρόσωπο.

Σκασμένο δέρμα τον χειμώνα: Tips για να το κρατήσεις ενυδατωμένο και υγιές

Ακολουθήστε τα παρακάτω γρήγορα, εύκολα και οικονομικά tips για να αποφύγετε τα σκασίματα και το ξεφλούδισμα που προκαλεί αυτή η εποχή του χρόνου.

- Αποφεύγετε τα ζεστά ντους και την μακρά παραμονή στο νερό, καθώς αφαιρούν το φιλμ των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας σας και το στεγνώνουν, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

- Αμέσως μετά το ντους, «σφραγίστε» την υγρασία στο δέρμα σας απλώνοντας μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Προτιμήστε κρέμα και όχι λοσιόν που έχει αραιή υφή.

- Κατά τη διάρκεια της μέρας, μην ξεχνάτε την αντηλιακή, καθώς οι ακτίνες του ήλιου γερνάνε την επιδερμίδα ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες.

face cream

- Το πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο για την αποφυγή της εξάπλωσης των ιών του κρυολογήματος και των μικροβίων, για να αποφύγετε όμως και τα σκασίματα, είναι απαραίτητο να τα ενυδατώνετε μετά από κάθε πλύσιμο. Μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα ζεστά γάντια όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους και προστατευτικά γάντια όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού ή πλένετε τα πιάτα.

- Μην ξεχνάτε τα χείλη, τα οποία επίσης στεγνώνουν εύκολα τον χειμώνα. Βάλτε κάποιο βάλσαμο στα χείλη σας και αποφεύγετε να τα αγγίζετε με τη γλώσσα σας, επιδεινώνοντας την ξηρότητα.

- Εάν το δέρμα σας ερεθίζεται εύκολα, είναι καλό να αποφεύγετε τα προϊόντα με άρωμα και τα σκληρά καθαριστικά προϊόντα.

- Τα ρούχα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα, πρέπει να είναι από βαμβάκι ή μετάξι. Τα μάλλινα φορέστε τα πάνω από αυτά.

- Εάν ο αέρας στο σπίτι σας είναι ξηρός από το σύστημα θέρμανσης, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα, ειδικά τη νύχτα, για να επαναφέρετε την υγρασία στον αέρα.

- Μην περιμένετε να δείτε σημάδια ξηρότητας για να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Ξηρή και θαμπή επιδερμίδα: 10 χειμωνιάτικες τροφές για άμεση επανόρθωση

Πέλματα που ξεφλουδίζουν: Ξηροδερμία ή κάτι πιο σοβαρό;

Ξηρό δέρμα: Για ποια 4 σοβαρά προβλήματα υγείας προειδοποιεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ