ΟΜΟΡΦΙΑ

Αφαίρεση τατουάζ: Οι συμβουλές της Αμερικανικής Δερματολογικής Ακαδημίας

Κάνατε τατουάζ, μετανιώσατε και θέλετε να το αφαιρέσετε;

Αφαίρεση τατουάζ: Οι συμβουλές της Αμερικανικής Δερματολογικής Ακαδημίας

Η αφαίρεση του τατουάζ με τη χρήση λέιζερ έχει γίνει ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική.

Το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο, εξαρτάται κυρίως από τον άνθρωπο που θα κάνει την αφαίρεση. Για καλύτερα αποτελέσματα και για να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών, όπως ουλών, εγκαυμάτων και άλλων τραυματισμών, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η αφαίρεση θα γίνει από δερματολόγο ειδικό στη χρήση λέιζερ.

Στη συνέχεια είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζετε κατάλληλα την περιοχή του τατουάζ μεταξύ των συνεδριών, καθώς το δέρμα σας χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί και να αποβάλει το μελάνι, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Μετά από κάθε συνεδρία, πλένετε την περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία με λέιζερ δύο φορές την ημέρα με νερό και ένα ήπιο καθαριστικό.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βαμβάκι για να εφαρμόσετε βαζελίνη στην περιοχή, προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο.

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο μόλυνσης, καλύψτε το σημείο με γάζα μέχρι η επιδερμίδα να θεραπευτεί.

Η επιδερμίδα που έχει υποβληθεί σε λέιζερ είναι πιο ευάλωτη σε ηλιακά εγκαύματα και πρέπει να είναι προστατευμένη από την απευθείας έκθεση στον ήλιο.

Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους, φοράτε άνετα ελαφρά ρούχα, όπως βαμβακερές ή λινές μπλούζες με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια και μεγάλα καπέλα.

Μετά τη θεραπεία της επιδερμίδας, χρησιμοποιείτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο που περιέχει οξείδιο ψευδαργύρου, ο οποίος προστατεύει από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία.

Μην ξύνετε το δέρμα, μην χρησιμοποιείτε πίλινγκ και μην πιέζετε φουσκάλες που πιθανώς έχουν δημιουργηθεί, καθώς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Μετά από κάθε συνεδρία λέιζερ για την αφαίρεση του τατουάζ, είναι φυσιολογικό το δέρμα να είναι ελαφρώς κόκκινο και πρησμένο, καθώς επουλώνεται.

Αν παρατηρήσετε σημάδια μόλυνσης, όπως αυξανόμενη ερυθρότητα και πόνο, πρήξιμο ή πύον, συμβουλευτείτε γιατρό.

Η αφαίρεση τατουάζ απαιτεί πολλές θεραπείες, με διαστήματα εβδομάδων ανάμεσα στις συνεδρίες. Για καλύτερα αποτελέσματα, ακολουθήστε τις οδηγίες του δερματολόγου. Είναι τέλος σημαντικό να κάνετε όλες τις συνεδρίες, καθώς σε κάθε μία συνεδρία αφαιρείται περισσότερο μελάνι.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνα τα τατουάζ για όσους έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό

Σε ποια σημεία του σώματος πονάει περισσότερο το τατουάζ (γράφημα)

Ο απίστευτος λόγος που οι γυναίκες ελκύονται από τους άντρες με τατουάζ!