Καλοκαίρι και τριχόπτωση

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και για μια ακόμη φορά, τα μαλλιά μας θα δοκιμαστούν σκληρά κάτω από τον καυτό ήλιο και τη θάλασσα.

Οι μήνες που ακολουθούν είναι παραδοσιακά οι πιο “εχθρικοί” για το τριχωτό της κεφαλής, για άνδρες και γυναίκες. Η αφυδάτωση, η άγρια υφή, η ψαλίδα και φυσικά, η αλλοίωση του φυσικού χρώματος που κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ταλαιπωρημένα και άγρια, είναι μερικές από τις επιπτώσεις των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού που σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας, ταλαιπωρούν και τελικά, αποδυναμώνουν σημαντικά τα μαλλιά μας.

Το Onmed.gr μίλησε με την ιατρική ομάδα του DHI Global Medical Group, που ειδικεύεται στη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία της τριχόπτωσης από το 1970, και κατέγραψε χρήσιμα tips και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, λαμπερά και δυνατά όλο το καλοκαίρι

paralia thalassa

Ήλιος, θάλασσα και τριχόπτωση

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ακτίνες UV προκαλούν μεγάλη φθορά στα μαλλιά, με κύριο χαρακτηριστικό το ξεθώριασμα του χρώματος. Την ίδια στιγμή, το θαλασσινό νερό, αφυδατώνει και κάνει τα μαλλιά πιο θαμπά με αποτέλεσμα να αποκτούν εύθραυστες άκρες και να μπερδεύονται πιο εύκολα. Έτσι, τα μαλλιά γίνονται πιο αδύναμα και μετά το τέλος του καλοκαιριού, παρατηρείται σημαντική πτώση και αραίωση.

Με ποιο τρόπο όμως μπορούμε να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας το καλοκαίρι;

Καταρχήν, όταν καθόμαστε στον ήλιο, πρέπει πάντα να φοράμε καπέλο το οποίο όμως δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα σφικτό ώστε να μην εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, μετά το μπάνιο στην θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει να ξεπλένουμε άμεσα τα μαλλιά μας με άφθονο καθαρό νερό για να απομακρύνουμε το αλάτι ή το χλώριο. Παράλληλα, μπορούμε να ακολουθήσουμε μια από τις σύγχρονες θεραπείες ενδυνάμωσης των μαλλιών που ουσιαστικά, θωρακίζουν τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού” αναφέρουν οι ειδικοί της DHI.

Τι περιλαμβάνουν όμως αυτές οι θεραπείες; Πόσο αποτελεσματικές είναι και σε ποιους απευθύνονται;

“Η τριχόπτωση είναι μια συστημική νόσος και η αντιμετώπιση της απαιτεί συστημική και ολιστική προσέγγιση. Για αυτό το λόγο, η DHI συνεργάστηκε με παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και ανέπτυξε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και θεραπείας της τριχόπτωσης, το DHI Anagen” δηλώνουν τα μέλη της ιατρικής ομάδας του DHI Global Medical Group και μας εξηγούν πως ακριβώς λειτουργεί το νέο πρόγραμμα: “ Το νέο σύστημα της DHI για την πρόληψη και θεραπεία της τριχόπτωσης, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας και κάθε βαθμίδας τριχόπτωσης, προσφέροντας εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση για κάθε ασθενή, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Πρόκειται για το DHI Anagen που περιλαμβάνει ενδυναμωτική θεραπεία PRP για την τόνωση της τριχοφυΐας, προϊόντα καθημερινής φροντίδας για την ενδυνάμωση των μαλλιών αλλά και βελτίωση της ψυχολογίας, σε συνεργασία με κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ψυχολόγους, όταν και όπου χρειάζεται. Ουσιαστικά, το DHI Anagen είναι ένα ολοκληρωμένο, ολιστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να προστατεύσουν τα μαλλιά τους τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και μετά από αυτό.”

proionta mallion


Η νέα σειρά προϊόντων της DHI για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Συχνό λούσιμο και προϊόντα περιποίησης

Για να “αναπνεύσουν”, τα μαλλιά πρέπει να είναι ενυδατωμένα και απαλλαγμένα από αλάτι και χλώριο. Το ξέπλυμα τους μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα, βοηθάει σημαντικά αλλά δεν απομακρύνει αποτελεσματικά όλα εκείνα τα στοιχεία που “πνίγουν” και καταστρέφουν την τρίχα. Για τον λόγο αυτό, η χρήση ειδικών προϊόντων περιποίησης που θα αποκαταστήσουν τη φθορά και θα συμβάλουν στην διατήρηση της υγείας των μαλλιών μας, είναι επιβεβλημένη.

Όταν λουζόμαστε θα πρέπει να προτιμάμε χλιαρό ή κρύο νερό και φυσικά να αποφεύγουμε τα προϊόντα μαλλιών που περιέχουν αλκοόλ ή φορμαλδεΰδη, τα οποία ξεραίνουν την τρίχα. Στην DHI, ασχολούμαστε με τα μαλλιά από το 1970 και γνωρίζουμε καλά τι χρειάζεται για να παραμένουν πάντα λαμπερά και υγιή. Για αυτό δημιουργήσαμε μια νέα σειρά σαμπουάν και λοσιόν για την ενδυνάμωση της τρίχας και την προστασία κατά της τριχόπτωσης, που είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες και για όλους τους τύπους μαλλιών” αναφέρει η ιατρική ομάδα της DHI και συμβουλεύει: “Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουμε όσο περισσότερο μπορούμε ηλεκτρικές συσκευές όπως το πιστολάκι ή το ισιωτικό μαλλιών γιατί η χρήση τους συμβάλει στην αφυδάτωση της τρίχας. Μετά το λούσιμο, είναι προτιμότερο να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο και να μην τα ταλαιπωρούμε ακόμη περισσότερο. Σε ότι αφορά το χτένισμα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε χτένες με αραιά δόντια ώστε να μην τραβάμε και ζορίζουμε τις τρίχες. Άλλωστε το αλάτι της θάλασσας κάνει τα μαλλιά λιγότερο ελαστικά. Για αυτό άλλωστε δεν πρέπει να χτενιζόμαστε στην παραλία, αμέσως μετά την έξοδο από τη θάλασσα.”

trixoptosi prin meta


Αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών με την προηγμένη τεχνική Direct Hair Implantation της DHI.

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι είναι μια δύσκολη περίοδος για τα μαλλιά μας. Όπως δύσκολη είναι και η περίοδος που ακολουθεί μετά από αυτό αφού το Φθινόπωρο, καταγράφεται η μεγαλύτερη πτώση μαλλιών.

Ιδανικά και προκειμένου να προσφέρουμε στα μαλλιά μας τη μέγιστη δυνατή προστασία, μπορούμε να προχωρήσουμε σε ενδυναμωτική θεραπεία των μαλλιών, τόσο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές όσο και μετά την επιστροφή μας από αυτές.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου η τριχόπτωση είναι μεγάλη και οδηγεί σε σημαντική αραίωση, θα πρέπει να υποβληθούμε σε διάγνωση της τριχόπτωσης, για να ανακαλύψουμε τα ακριβή αίτια της απώλειας τριχών και εν τέλει, να ακολουθήσουμε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σήμερα, εκτός από τις μη επεμβατικές θεραπείες τριχόπτωσης και τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που βοηθούν στην ενδυνάμωση των μαλλιών, υπάρχει και η σύγχρονη λύση της μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική Direct Hair Implantation, που προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και 100% φυσικά αποτελέσματα αφού εκτελείται από έμπειρο ιατρικό προσωπικό και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα διασφάλισης της ποιότητας, σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η απώλεια των μαλλιών είναι εκτεταμένη, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς στα θέματα της τριχόπτωσης και να μην ξεχνάμε πως η σωστή θεραπεία ξεκινάει πάντα από την διάγνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία των μαλλιών και την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, απευθυνθείτε στους ειδικούς του DHI Global Medical Group.

DHI Αθήνας

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30

Νέος Κόσμος

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 9211630

Email: info@dhiglobal.com

Website: www.dhi.gr

trixoptosi prin meta 2
dhi