ΟΜΟΡΦΙΑ

Ακμή: Ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε και γιατί (εικόνες)

Η εφηβική ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονώδης νόσος, τα συμπτώματα της οποίας, αν δεν θεραπευτούν, μπορεί να είναι ορατά για 10 ή και περισσότερα χρόνια.

Ακμή: Ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε και γιατί (εικόνες)
Bigstock

Οι έφηβοι ωστόσο, δεν είναι η μόνη ηλικιακή ομάδα που υποφέρουν από ακμή.

Αυξημένα ποσοστά -κυρίως- γυναικών αντιμετωπίζουν πλέον μια μορφή καθυστερημένης εμφάνισης ακμής που δεν μεταβάλλει απλώς την ποιότητα του δέρματός τους, αλλά επηρεάζει και την ποιότητα ζωής τους.

Τα σημάδια της ακμής και τα μαύρα στίγματα χρειάζονται χρόνο για να εξαφανιστούν.

Η ακμή ενδέχεται να φουντώσει ξανά, καθώς οι εξάρσεις της εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες.

Έχετε ακούσει ότι ορισμένες τροφές επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας και παίζουν ρόλο στην επανεμφάνιση της ακμής.

Διερευνώντας τη σχέση μεταξύ των διατροφικών μας συνηθειών και της ακμής, οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τις κρίσεις ακμής.

Δείτε ποιες κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγετε: