Πέντε σημαντικά οφέλη από τη χρήση του αντηλιακού

Στη χώρα που ζούμε, η χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας για τη υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας. Η χρήση αντηλιακού γίνεται μετά από την κρέμα προσώπου σας και πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας, ανεξάρτητα από τον καιρό. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να επιλέξετε κρέμες προσώπου με αντηλιακή προστασία. Ποτέ όμως μην παραλείπετε την αντηλιακή κρέμα προσώπου, γιατί τα οφέλη της είναι πολλά:

Αντηλιακή προστασία

Ένα από τα πιο προφανή οφέλη του αντηλιακού είναι ότι προστατεύει την επιδερμίδα σας από το ευρύ φάσμα των βλαβερών ακτινών UV του ήλιου. Ελαχιστοποιεί τη διείσδυση των ακτινών UV στο δέρμα και την πρόκληση ποικίλων δερματικών παθήσεων. Ακόμη και τα πιο ήπια ηλιακά εγκαύματα μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες, επομένως είναι σημαντικό να προστατεύσετε καθημερινά την επιδερμίδα σας.

Διαλέξτε ένα αντηλιακό με χρώμα ή χωρίς, αλλά να θυμάστε πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης του. Αν είναι παλαιό, ενός ή δύο χρόνων, δεν προσφέρει την ίδια προστασία που σας προσέφερε όταν το αγοράσατε.

Προστασία από τα ορατά σημάδια της πρόωρης γήρανσης

Όλες θέλετε δέρμα προσώπου νεανικό, λαμπερό και υγιές. Αλλά, η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί ν’ αυξήσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων, σκούρων κηλίδων και χαλάρωσης. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις βλαβερές συνέπειες της γήρανσης ή της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

ANTILIAKO-2.jpg

Ομοιόμορφη επιδερμίδα

Η χρήση αντηλιακού στο πρόσωπό σας βοηθά να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ομοιόμορφη. Η βλάβη από τον ήλιο, είναι μία από τις πολλές αιτίες ανομοιόμορφων αποχρώσεων του δέρματος. Η αντηλιακή κρέμα βοηθά στην πρόληψη αυτών των επιπτώσεων.

Μείωση του κινδύνου για καρκίνο

Η αντηλιακή προστασία είναι πολύ αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα του μελανώματος. Αυτός ο τύπος καρκίνου του δέρματος είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά επιθετικός και μπορεί να είναι απειλητικός για τη ζωή πολλών γυναικών. Η καθημερινή χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF30 ή και υψηλότερο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματός σας.

Υγιές δέρμα γενικά

Απαραίτητες πρωτεΐνες του δέρματός σας, όπως η κερατίνη, προστατεύονται όταν εφαρμόζεται αντηλιακή προστασία. Αυτές οι πρωτεΐνες είναι κυρίως υπεύθυνες για τη διατήρηση της λείας και υγιούς επιδερμίδας σας τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη λειτουργία.

ANTILIAKO3.jpg

Το επαναστατικό, αντηλιακό με χρώμα Mineral Radiance UV Defense SPF 50 της SkinCeuticals, είναι ο απόλυτος συνδυασμός 100% φυσικής προστασίας και λάμψης. Λεπτόρρευστο με 100% φυσικά φίλτρα, παρέχει υψηλή ευρέως φάσματος προστασία ενώ ενισχύει το φυσικό τόνο και τη λάμψη του δέρματος. Αναλυτικά:

  • Ενισχύει τις άμυνες του δέρματος και την αντίσταση στη UV ακτινοβολία και το θερμικό stress.
  • Προστατεύει το κολλαγόνο από τη UV βλάβη.
  • Τα μη-χημικά φίλτρα παρέχουν προστασία ενάντια στις UVB & UVA ακτίνες.
  • Περιέχει ενιαίες χρωστικές που παρέχουν ομοιόμορφο τόνο χρώματος σ’ όλες τις αποχρώσεις δέρματος και απωθούν το σμήγμα για ματ όψη.
  • Είναι κατάλληλο για κανονική, μικτή, ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα.

Μην τα περιμένετε όμως όλα από το αντηλιακό σας. Η καλή αντηλιακή προστασία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την αναζήτηση σκιάς, το καπέλο με φαρδύ γείσο τα γυαλιά ηλίου και τη συνεχή ενυδάτωση του οργανισμού σας με νερό (τουλάχιστον 8 ποτήρια/ημέρα).