ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Λιγότερες εγκυμοσύνες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση και η ψυχολογία των Ελλήνων εξαιτίας των οικονομικών τους προβλημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα των ζευγαριών.

Λιγότερες εγκυμοσύνες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

«Η ψυχολογία των Ελλήνων έχει αλλάξει άρδην από την οικονομική κρίση, και αναφέρουν σε εμάς τους γιατρούς ότι έχουν μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής και Διευθυντής της Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Γιώργος Κρεατσάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (25 Σεπτεμβρίου).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τόσο των επιθυμητών όσο και των ανεπιθύμητων κυήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι έχουν μειωθεί αισθητά τόσο οι επιθυμητές όσο και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Ο κ. Γ. Κρεατσάς, εξήγησε ότι «η μείωση των εκτρώσεων δεν οφείλεται στην ενημέρωση για την αντισύλληψη, αλλά στη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας του ελληνικού πληθυσμού, λόγω της οικονομικής κρίσης και της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες».