ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι γυναίκες, ο έρωτας, η αυτοεκτίμηση και το βάρος

Ο έρωτας τελικάείναι τυφλός, τουλάχιστον όταν κοιτάζει το δείκτη της ζυγαριάς!

Οι γυναίκες, ο έρωτας, η αυτοεκτίμηση και το βάρος

Ο έρωτας τελικάείναι τυφλός, τουλάχιστον όταν κοιτάζει το δείκτη της ζυγαριάς!

Οι γυναίκες πουβρίσκονται σε μια ευτυχισμένη σχέση δεν ανησυχούν για τα κιλά τους, σύμφωνα μενέα μελέτη.

Ακόμη και όσεςέχουν Δείκτη Μάζας Σώματος παραπάνω από το φυσιολογικό, φαίνεται πως είναιικανοποιημένες με την εμφάνισή τους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η αυτοεικόνα της γυναίκαςσχετίζεται περισσότερο με την ευτυχία παρά με τα πραγματικά κιλά.

Η νέα μελέτηαφορούσε σε 250 γυναίκες ηλικίας 20 και 45 ετών. Οι γυναίκες απάντησαν σε μιασειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση τους, όπως για παράδειγμα πόσοικανοποιημένες είναι συναισθηματικά, σεξουαλικά και πνευματικά ή πόσα κοινάενδιαφέροντα έχουν με το σύντροφό τους.

Επίσης, ρωτήθηκανπόσο ευχαριστημένες είναι με το βάρος τους και ποιο θεωρούν πως θα ήταν τοιδανικό τους βάρος.

Τα αποτελέσματαέδειξαν ότι οι γυναίκες που βρίσκονται σε μια ευτυχισμένη σχέση έχουν την τάσηνα είναι πιο ικανοποιημένες με το σώμα τους και συμβιβάζονται ποιο εύκολα με τοβάρος τους, όποιο κι αν είναι αυτό. Παράλληλα, έχουν ανεπτυγμένη αυτογνωσία καιανεβασμένη αυτοπεποίθηση.

Η ερευνήτριαΣαμπίνα Βάτερ, από το Πανεπιστήμιο του Ταλίν στην Εσθονία δήλωσε: «Τααποτελέσματα δείχνουν ότι η καλή αυτοεικόνα και η αντίληψη του βάρουςσχετίζονται περισσότερο με το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε παρά με το τι δείχνει ηζυγαριά».

Η ψυχολόγος ΤζέινΜακ Κάρτνι υποστηρίζει τα ευρήματα της μελέτης, προσθέτοντας πως «η χαρά πουπηγάζει από μια υγιή σχέση επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής των γυναικών».

Η Σαμπίνα Βάτερπαρουσίασε τη μελέτη της στο συνέδριο της Βρετανικής Κοινότητας Ψυχολογίας.