ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Γιορτές μετά από χωρισμό: Οδηγός επιβίωσης

Η εορταστική περίοδος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για όσους βίωσαν πρόσφατα ή ακόμη ξεπερνούν ένα χωρισμό.

Γιορτές μετά από χωρισμό: Οδηγός επιβίωσης

Η εορταστική περίοδος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκοληγια όσους βίωσαν πρόσφατα ή ακόμη ξεπερνούν ένα χωρισμό.


Η λύση δε βρίσκεται στον καναπέ και την τηλεόραση. Υπάρχουν μερικέςαπλές στρατηγικές αντιμετώπισης που μας βοηθούν να ανακάμψουμε και νααπολαύσουμε το εορταστικό κλίμα.


1. Απομόνωση έξω από το σπίτι

Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν είναι πάντα ευχάριστες ότανείμαστε συναισθηματικά καταπονημένοι. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορούμενα κάνουμε εκτός σπιτιού ακόμη και χωρίς παρέα. Ένας περίπατος, μια βόλτα σταμαγαζιά και μια ενδιαφέρουσα έκθεση είναι μερικές λύσεις που θα μας ανανεώσουνκαι θα μας κάνουν να ξεχαστούμε.


2. Υποστήριξη από τους φίλους

Όσο κι αν πονάει να μιλάμε για το χωρισμό, είναι ακόμηχειρότερο να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας. Η συζήτηση βοηθά νααπελευθερώσουμε τις σκέψεις μας, ώστε να μη διογκώνονται και να μη μας κατακλύσουναργότερα.


3. Τήρηση των παραδόσεων

Οι αλλαγές στις παραδόσεις των εορτών πρόκειται ναστιγματίσουν ακόμη χειρότερα τις φετινές αναμνήσεις. Η διακόσμηση του σπιτιούκαι μια μικρή συγκέντρωση με φίλους θα δώσουν νέο αέρα στο σπίτι και θα τογεμίσουν με θετική ενέργεια.


4. Νέες προτεραιότητες

Ένας χωρισμός είναι μια καλή ευκαιρία νααφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Μπορούμε να πάμε μια εκδρομή, να βγούμε μεφίλους ή απλώς να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας!