ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η γυμναστική πριν το σεξ βελτιώνει τον οργασμό στις γυναίκες

Οι γυναίκες που έχουν μειωμένη διάθεση για σεξ, κυρίως λόγω κατάθλιψης, μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική δυσλειτουργία με 30 λεπτά γυμναστική πριν το σεξ.
Η γυμναστική πριν το σεξ βελτιώνει τον οργασμό στις γυναίκες

Οι γυναίκες που έχουν μειωμένη διάθεση για σεξ, κυρίως λόγωκατάθλιψης, μπορούν να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική δυσλειτουργία με 30 λεπτάγυμναστική πριν το σεξ.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στοDepression and Anxiety, η σεξουαλική δυσλειτουργία εξαιτίας παρενεργειών απόαντικαταθλιπτικά φάρμακα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη γυμναστική και όπωςαναφέρει η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Ιντιάνα στις ΗΠΑ,Tierney Lorenz, η οποία συνεργάστηκε με την καθηγήτρια ψυχολογίας τουπανεπιστημίου του Τέξας Cindy Meston «η γυμναστική ως μέθοδος θεραπείαςσεξουαλικών παρενεργειών είναι εύκολα προσβάσιμη και φθηνή»


Κατά τη διάρκεια της έρευνας εξετάστηκαν 52 γυναίκες, οιοποίες είχαν δηλώσει ότι βίωναν παρενέργειες από τη χρήση καταθλιπτικών στησεξουαλική τους ζωή.


Οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να κάνουν κανονικά σεξ, χωρίςπροηγουμένως να έχουν γυμναστεί, για τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια τηςμελέτης.


Μετά και για άλλες τρεις εβδομάδες, οι μισές κλήθηκαν ναγυμνάζονται για 30 λεπτά ακριβώς πριν από τη σεξουαλική τους επαφή με τοσύντροφό τους, ενώ οι άλλες μισές έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης και αεροβική για30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα, οποιαδήποτε στιγμή ήθελαν εκείνες.


Όλες κατέγραψαν και αξιολόγησαν τις σεξουαλικές τουςεπιδόσεις, επιθυμία, ικανοποίηση, λειτουργία και διάθεση πριν και μετά από κάθεπερίοδο του πειράματος.