ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Ποια στοιχεία σε τροφές "απογειώνουν" την ανδρική λίμπιντο!

Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι συγκεκριμένα θρεπτικάσυστατικά και τις βιταμίνες, ενισχύουν την ανδρική λίμπιντο.

Ποια στοιχεία σε τροφές "απογειώνουν" την ανδρική λίμπιντο!

Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι συγκεκριμένα θρεπτικάσυστατικά και τις βιταμίνες, ενισχύουν την ανδρική λίμπιντο.

Η πρόσληψη τους στοπλαίσιο μίας προσεγμένης και υγιεινής διατροφής, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνοσυμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων σεξουαλικής φύσεως, αλλά φαίνεται πωςεπιβραδύνει τη γήρανση ολόκληρου του οργανισμού!

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι βιταμίνες και τα θρεπτικάστοιχεία που απογειώνουν την ανδρική λίμπιντο:

Βιταμίνη Ε

Αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης και συμβάλλει στηνενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας. Πλούσιες τροφές σε βιταμίνη Ε είναι τασπαράγγια, τα χόρτα, τα πράσινα γογγύλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα βατόμουρακαι το μπρόκολο.

Ψευδάργυρος

Πρόκειται για ένα στοιχείο που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τηνπαραγωγή τεστοστερόνης, ενώ επίσης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον αριθμό τωνσπερματοζωαρίων. Σύμφωνα με έρευνα, η ανεπαρκής πρόσληψη ψευδαργύρου μπορεί ναοδηγήσει σε χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και σε προβλήματα γονιμότητας. Τροφέςπλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα στρείδια, το κοτόπουλο, η μπριζόλα, τα αυγά, τοφυστικοβούτυρο και το γάλα.

Bιταμίνες Β

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμαότι η μειωμένη πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β είναι δυνατό να προκαλέσειμειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Σε γενικές γραμμές, οι χημικές ουσίες πουαυξάνουν την ενέργεια μας, μπορούν επίσης να ενισχύσουν και τη λίμπιντο.

Μαγνήσιο

Αυξάνει την παραγωγή των σεξουαλικών ορμονών, όπως ταοιστρογόνα, τα ανδρογόνα, καθώς και ορισμένων νευροδιαβιβαστών που ενισχύουν τησεξουαλική ορμή. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι αγκινάρες, οι μπανάνες,τα ξερά σύκα, τα δαμάσκηνα, το γιαούρτι, το σπανάκι και πατάτες.

Σελήνιο

Σύμφωνα με έρευνες το 50% της ποσότητας του σεληνίου πουβρίσκεται στον οργανισμό των ανδρών εντοπίζεται στους όρχεις και συμμετέχει στηδιαδικασία παραγωγής σπέρματος. Στα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιοπεριλαμβάνονται τα καρύδια, ο τόνος, καιτα στρείδια.