ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Το "ελληνικό" μενού του... sex

Όλοι γνωρίζουν ότι η μεσογειακή διατροφή αποτελεί ασπίδα προστασίας για την υγεία, ωστόσο τώρα μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης καταδεικνύει ότι βελτιώνει τις επιδόσεις των ανδρών στο σεξ.

Το "ελληνικό" μενού του... sex

Μάλιστα, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sexual Medicine», υπάρχουν συγκεκριμένες «μεσογειακές» τροφές που έχουν σημαντικές αφροδισιακές ιδιότητες και βοηθούν στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας με φυσικό τρόπο.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που ακολουθούν μεσογειακή δίαιτα, εμφανίζουν σπανιότερα διαταραχές στύσης.

Ποιο είναι το μενού του σεξ

Ελαιόλαδο: Βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας σε προβλήματα στύσης, ενώ απελευθερώνει από την υπόφυση ουσίες όπως η ντοπαμίνη που είναι διεγερτικές.

Φρούτα «βιάγκρα»

Καρπούζια: Περιέχουν κιτρουλίνη, που βοηθά στη χαλάρωση των αγγείων του οργανισμού, παρόμοια με αυτή που συμβαίνει όταν ένας άντρας χρησιμοποιεί Viagra. Αντιδρά με τα ένζυμα του οργανισμού, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες και μετατρέπεται σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που ωφελεί την καρδιά, το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό.

Σύκο: Βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις, καθώς περιέχει μαγγάνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε πολύ πολύ παράξενα σεξουαλικά φετίχ

Η απόκρυφη σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών

Πόσο σέξι είναι τελικά το ανδρικό μούσι;