ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σε ποια ηλικία είναι πιο πιθανό να σε απατήσει

Φαίνεται πως η απιστία δεν εξαρτάται μόνο από το χαρακτήρα του συντρόφου, από τις συνθήκες που επικρατούν στη σχέση ή και τα... γονίδια, όπως υποστηρίζουν μερικοί, αλλά είναι και θέμα ηλικίας.

Σε ποια ηλικία είναι πιο πιθανό να σε απατήσει

Ορισμένοι είναι πιο πιθανό να παραστρατήσουν ερωτικά όταν διανύουν συγκεκριμένα στάδια της ζωής τους, σύμφωνα με μια σειρά μελετών που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απιστία δεν είναι πιο πιθανή –όπως θα περίμενε κανείς– απαραίτητα σε νεαρή ηλικία, όταν είμαστε πιο ανέμελοι και θέλουμε να εξερευνήσουμε τη σεξουαλικότητά μας και τις ανθρώπινες σχέσεις εν γένει, αλλά όταν βρισκόμαστε σε μεταβατικές περιόδους της ζωής μας και συγκεκριμένα όταν πρόκειται να περάσουμε από μια δεκαετία σε μια άλλη (δηλαδή στην ηλικία των 39, 49, 59 κ.ο.κ.).

Αυτό το σημαντικό μεταίχμιο μας κάνει να αναλογιζόμαστε το νόημα της ζωής μας. Η προσωπική μας αναζήτηση μπορεί λοιπόν να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι λείπει από τη ζωή μας η ουσία. Οι πιθανές αντιδράσεις στην περίπτωση αυτή –γιατί φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα το πρόσημο να είναι θετικό και να συνεχίσουμε ευτυχείς τη ζωή μας όπως και πριν– είναι δύο: άλλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν και να υιοθετήσουν συνήθειες και συμπεριφορές που θα τους δώσουν το νόημα που αναζητούν και άλλοι αντιδρούν αντιπαραγωγικά, σε πολλές περιπτώσεις αναζητώντας την επιβεβαίωση σε μια παράνομη σχέση.

Διαβάστε επίσης:

Το τρίτο πρόσωπο και η «κλοπή» του συντρόφου
Μία φορά άπιστος, πάντα άπιστος;
Απιστία: Πώς θα καταλάβετε ότι... πλησιάζει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ