ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Απιστία & ζήλεια: Πώς αντιδρούν άντρες και γυναίκες

Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων καλά κρατεί ακόμη και όταν πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα όπως η απιστία και η ζήλεια και μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Απιστία & ζήλεια: Πώς αντιδρούν άντρες και γυναίκες

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν στο Όραντζ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ισχύουν τελικά τα παραδοσιακά στερεότυπα που αφορούν στις αντιδράσεις ανδρών και γυναικών όταν έρχονται αντιμέτωποι με την απιστία ή μια κρίση ζήλειας.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior βασίστηκε στις απαντήσεις 63.894 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 65 ετών. Εκτός από βασικές πληροφορίες, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση και οι σεξουαλικές προτιμήσεις, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να δηλώσουν (είτε με βάση πραγματικές εμπειρίες τους είτε υποθετικά) εάν θα πληγώνονταν περισσότερο από μια σαρκική ή από μια ρομαντική παράνομη σχέση του συντρόφου τους.

Αποτελέσματα

- Ποσοστό 54% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση

- Ποσοστό 35% των γυναικών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια σαρκική/σεξουαλική σχέση

- Ποσοστό 45% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση

- Ποσοστό 65% των ανδρών δήλωσαν πως θα πληγώνονταν από μια συναισθηματική/ρομαντική σχέση

Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι οι άντρες διεκδικούν περισσότερο σαρκικά τη σύντροφό τους, ενώ οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στη «συναισθηματική» απάτη.

Οι αντιδράσεις αυτές των δύο φύλων είναι βαθιά ριζωμένες στα πρωτόγονα ένστικτά τους, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο άντρας ανησυχεί για τις παράνομες σεξουαλικές επαφές της συντρόφου του, καθώς στόχος του είναι να εξασφαλίσει πως οι απόγονοί του είναι πράγματι δικοί του (γνωρίζουμε, άλλωστε, τι είναι ο ανταγωνισμός του σπέρματος), ενώ η γυναίκα θέλει έναν «συναισθηματικά μονογαμικό» σύντροφο που θα την προσέχει, θα τη φροντίζει και θα της εξασφαλίζει τα απαραίτητα.

Διαβάστε επίσης:

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα του... χωρισμού
Πρόωρη εκσπερμάτιση: Αίτια και αντιμετώπιση
Ό,τι μάθαμε για το sex το 2014!