ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σεξ με τον πρώην; Τα συν και τα πλην...

Το σεξ με τον πρώην σύντροφο σας μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό, ειδικά εάν ακόμη νοιώθετε έλξη για αυτόν. Πώς μπορείτε να πείτε ένα λογικό «όχι», όταν η καρδιά σας βροντοφωνάζει ένα πολύ πιο ηχηρό«ναι»;

Σεξ με τον πρώην; Τα συν και τα πλην...

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που καλείστε να κάνετε είναι να διαχειριστείτε την απώλεια. Ο χωρισμός – ακόμη και όταν είναι δική σας επιλογή –μπορεί να πονάει για τουλάχιστον 2 χρόνια. Ίσως, λοιπόν, η ερωτική σας συνεύρεση μετά τον χωρισμό να είναι ένας τρόπος να διαχειριστείτε όλα εκείνα τα «μισοτελειωμένα» συναισθήματα για εκείνον και τη σχέση σας. Μιλήστε για όλα αυτά σε έμπιστους ανθρώπους, κλάψτε, θυμώστε, ή ζητήστε τη βοήθεια ενός Ψυχολόγου.

Αν εσείς αποφασίσατε τον χωρισμό και ο σύντροφός πόνεσε πολύ, μπορεί να πέσετε στη παγίδα να ανακουφίσετε τις ενοχές με το να συνεχίσετε να είστε ευάλωτοι στα ερωτικά του καλέσματα. Ξεφορτωθείτε κάθε ενοχή τώρα! Αποδεχθείτε το δικαίωμά σας να δώσετε τέλος σε μια σχέση που σας προκαλούσε τοξικά συναισθήματα.

Προσοχή, όμως: Ορισμένοι σύντροφοι που έχουν εγκαταλειφθεί μυρίζονται σαν το λαγωνικό τις ενοχές σας και παίζουν με μαεστρία τα παιχνίδια των τύψεων. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, κάντε την καρδιά σας «πέτρα», αποβάλλετε αυτό το βάρος από την πλάτη σας και απομακρύνθείτε άμεσα.

Μπορεί η ερωτική επαφή με έναν πρώην σύντροφο να δυναμώνουν τα συναισθήματα σας για εκείνον, μήπως, ωστόσο, ήρθε η στιγμή να θυμηθείς σταματήσετε την εξιδανίκευση και να θυμηθείτε τους λόγους για τους οποίους εκείνος σας απογοήτευσε στο παρελθόν;

Αν χωρίσατε πρόσφατα από μια σημαντική σχέση, μην θρέφετε αυταπάτες ότι μπορείτε να διατηρήσετε μια ελεύθερη μορφή επαφής χωρίς υποσχέσεις, αλλά με περιστασιακό υπέροχο σεξ. Αυτός ο συνδυασμός δεν θα επιτρέψει κανέναν από τους δυο σας να προχωρήσει και σταδιακά θα σας εξοντώσει συναισθηματικά.

Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Δημιουργός της LOVESMILES - www.lovesmiles.gr

Διαβάστε ακόμη:

Προτιμά τις ταινίες σεξ από το... πραγματικό σεξ; Τι πρέπει να κάνετε

Οι 3 γυναικείες «σεξουαλικές αμαρτίες»

Σεξ με τον πρώην: Γιατί το υποστηρίζουν οι ειδικοί