ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Διάρκεια στο σεξ: Ποιο ρόλο παίζουν τα κιλά του άντρα

Το σωματικό βάρος επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής ενός άντρα και φυσικά η σεξουαλική ζωή δεν αποτελεί εξαίρεση.

Διάρκεια στο σεξ: Ποιο ρόλο παίζουν τα κιλά του άντρα

Σύμφωνα με μελέτη Τούρκων ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές, οι άντρες που έχουν παραπανίσια κιλά παρουσιάζουν αυξημένες αντοχές στο σεξ και είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης.

bigstock Passionate And Romantic Couple 161722151

Συγκεκριμένα, η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση International Journal of Impotence Research αναφέρει ότι οι άνδρες που έχουν περισσότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς αντέχουν περίπου 1,5 λεπτό περισσότερο στο σεξ σε σύγκριση με τους αδύνατους άντρες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι οι άντρες που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης είναι πιο πιθανό να είναι αρκετά αδύνατοι, ενώ οι συχνότητα της πάθησης μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται το βάρος των αντρών.

Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές για τα ευρήματά τους σχετίζεται με την παρουσία της οιστραδιόλης, μιας ορμόνης που καθυστερεί τον αντρικό οργασμό και της οποίας τα επίπεδα είναι υψηλότερα σε άντρες με μεγαλύτερο σωματικό βάρος.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το υπερβολικό σωματικό βάρος και ιδιαίτερα το λίπος στην κοιλιά συνδέονται με σοβαρές χρόνιες παθήσεις και επιπλοκές, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Δείτε κι αυτό:

Πρόωρη εκσπερμάτιση: Τελικά πόσο ρόλο παίζει το άγχος;

Διάρκεια στο σεξ: Ποιος είναι ο μέσος όρος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ