ΕΙΔΗΣΕΙΣ

200 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ το 2014

Την πρόσληψη 200 νέων διασωστών από την Σχολή του ΕΚΑΒ εντός του 2014, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας σήμερα.
200 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ το 2014

Η παραλαβή ενός ασθενοφόρου το οποίο αποτελεί δωρεά- παρόντος του υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και του γενικού γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη- πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μπέζας αφού ευχαρίστησε με θερμά λόγια τις δύο δωρήτριεςεξέφρασε την ευχή η πράξη τους να βρει και άλλους μιμητές ειδικά στον τομέα τηςΥγείας και κυρίως αυτή τη περίοδο.

Παράλληλα, οι κ.κ. Μπέζας και Καλλίρης,παρέστησαν στην κοπή της Βασιλόπιτας στο ΕΚΑΒ.

Μετά την κοπή τηςΒασιλόπιτας ο κ. Μπέζας βράβευσε τέσσερεις διασώστες που ολοκλήρωσαν τηνυπηρεσία τους ως μάχιμα πληρώματα ασθενοφόρων.

Ο κ. Μπέζας στο σύντομοχαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Το 2013 ήταν πολύ δύσκολη χρονιά και για το χώρο τηςΥγείας. Δεν δειλιάσαμε όμως και αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις που βρήκαμεμπροστά μας. Προχωρούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την αναδιοργάνωσητου συστήματος Υγείας, μια αναδιοργάνωση που θα οδηγήσει στη ριζική αναβάθμιση τηςαποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε και στο ΕΚΑΒ. Γνωρίζετε τηνπολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Διοίκηση για να ολοκληρωθεί οδιαγωνισμός προμήθειας νέων ασθενοφόρων και να ανανεωθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ. Το2014 θα προσληφθούν 200 νέοι διασώστες από τη Σχολή του ΕΚΑΒ μετά από τησύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ΗλεκτρονικήςΔιακυβέρνησης. Επιπλέον, τα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή, σεορισμένους νομούς της χώρας, του συντονισμού όλων των κινήσεων από το ΕΚΑΒείναι πολύ ενθαρρυντικά. Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε τη συντονιστικήαρμοδιότητα για τη συνολική διαχείριση των διακομιδών ασθενών (εναέριες καιεπίγειες διακομιδές) και να ενισχύσουμε επίσης την παροχή υπηρεσιών Υγείας σεπρώτο επίπεδο μέσω του ΕΚΑΒ καθώς και την πρόληψη. Το μεγάλο όμως κεφάλαιο τουΕΚΑΒ, είστε εσείς οι άνθρωποί του. Θέλω εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να σαςευχαριστήσω για τον καθημερινό σας αγώνα, τις επιτυχίες σας στη διάσωσηανθρώπινων ζωών και για τον υψηλό αίσθημα καθήκοντος».