ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε την ουσία που βρίσκεται παντού και απειλεί τα οστά μας

Μπορεί να τις συναντάμε σχεδόν παντού γύρω μας, καθώς χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και καταναλωτικά προϊόντα, όπως είναι τα υφάσματα, τα χάρτινα
Γνωρίστε την ουσία που βρίσκεται παντού και απειλεί τα οστά μας

Μπορεί να τις συναντάμε σχεδόν παντού γύρω μας, καθώς χρησιμοποιούνται σε πολλές βιομηχανικές διαδικασίες και καταναλωτικά προϊόντα, όπως είναι τα υφάσματα, τα χάρτινα δοχεία τροφίμων και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ωστόσο κατατάσσονται στους διαδεδομένους ρυπαντές.

Αναφερόμαστε στις υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες (PFCs).

Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Environmental Health Perspectives», οι συγκεκριμένες ουσίες φαίνεται να συνδέονται με την οστεοαρθρίτιδα.

Μάλιστα, ερευνητές, που ανέλυσαν στοιχεία από την έρευνα NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey), οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες παρουσίαζαν υψηλότερα ποσοστά οστεοαρθρίτιδας σε σύγκριση με τους άνδρες.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, είναι βέβαιο πως απαιτούνται περισσότερες έρευνες για την καλύτερη κατανόηση της επίδρασης των συγκεκριμένων ουσιών στην υγεία, καθώς και στο κάθε φύλο ξεχωριστά.