ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγχαρητήρια Βορίδη στον ασθενή που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού που ζήτησε φακελάκι

Παράδειγμα για όλους τους πολίτες που υφίστανται τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές αποτελεί ο ασθενής που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού ο οποίος του ζήτησε φακελάκι για να τον χειρουργήσει.

Συγχαρητήρια Βορίδη στον ασθενή που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού που ζήτησε φακελάκι

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στον ασθενή που συνέβαλε στη σύλληψη του γιατρού του Ευαγγελισμού. Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι ανάλογα με την εξέλιξη της ποινικής υποθέσεως, θα εξαντληθεί κάθε πειθαρχική πιθανότητα σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού. Ήδη, πάντως με εντολή του υπουργού Υγείας ανεστάλη η άσκηση καθηκόντων του καρδιοχειρουργού του Ευαγγελισμού, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πειθαρχικές διαδικασίες

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, δήλωσε για τον χρηματισμό του ιατρού:

«Σε βάρος ιατρού υπηρετούντος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ' εξακολούθηση.
Κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας ανεστάλησαν τα καθήκοντα του συγκεκριμένου ιατρού και έχει κινηθεί εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία. Ανάλογα με την εξέλιξη της ποινικής υποθέσεως, θα εξαντληθεί κάθε πειθαρχική πιθανότητα σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού.
Θέλω στο σημείο αυτό, εκτός από αυτά που είναι αυτονόητες δράσεις απέναντι σε φαινόμενα παρασιτισμού και παρανομίας που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ηθικοκοινωνική απαξία, να συγχαρώ τον πολίτη ασθενή ο οποίος κατήγγειλε αυτή την πράξη που τελέσθηκε σε βάρος του. Θα ήθελα ταυτοχρόνως να αποτελέσει αυτός ο πολίτης παράδειγμα για όλους τους πολίτες που τυχόν υφίστανται τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές.
Είναι απολύτως σαφές ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αφορούν παρά τη μειοψηφία επίορκων λειτουργών και προφανώς δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των ιατρών που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Διαβάστε επίσης

Γιατροί Ευαγγελισμού: Οι χαμηλές αμοιβές δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα γιατρό να ζητάει φακελάκι

Πως «πιάστηκε» ο γιατρός του Ευαγγελισμού, ποιος βουλευτής τον είχε καταγγείλει και τι θα κάνει το υπ. Υγείας

Διευθυντής κλινικής ζητούσε από ασθενή φακελάκι 1.500 ευρώ και συνελήφθη

Σε Αργία και αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο γιατρός που συνελήφθη για χρηματισμό

Βαρνάβας: Κοινωνικό έγκλημα το φακελάκι

Μ. Βλασταράκος: Ντροπιάζουν τους γιατρούς τα φαινόμενα χρηματισμού