ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Μάγδα Π» για το οποίο κινητοποιήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Μάγδα Π», στο οποίο υπήρχε έντονη ανησυχία ότι επιβαίνει Φιλιππινέζος εργαζόμενος που πιθανότατα είχε προσβληθεί από Έμπολα.

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Μάγδα Π» για το οποίο κινητοποιήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ωστόσο, το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε στις 17.40 ότι το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, βάζοντας τέλος στην αγωνία.

Οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ, σύμφωνα με την ενημέρωση, πρόκειται να μεταβούν στο πλοίο, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Ο Φιλιππινέζος εργαζόμενος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρουσίασε υψηλό πυρετό και αιμορραγικό επεισόδιο, οπότε και ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, ο συγκεκριμένος ναύτης όντως τις τελευταίες 14 ημέρες βρέθηκε σε λιμάνι της Γουινέας στη Δυτική Αφρική, ωστόσο δεν ήλθε σε επαφή με άτομο εκτός του πλοίου, όπως και κανένας άλλος από το πλήρωμα.

Μάλιστα, ο ίδιος, εκτός των σαφών εντολών που είχε δώσει στο πλήρωμα, φρόντισε να λάβει και δελτίο υγείας για τους ντόπιους που ασχολήθηκαν με τη φόρτωση του εμπορεύματος στο πλοίο, ώστε να έχει ακριβή στοιχεία, εφόσον χρειαζόταν, στη διάθεσή του.

Διαβάστε επίσης:

Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ για πιθανό κρούσμα Έμπολα - Εν αναμονή της ανακοίνωσης

Λήξη συναγερμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ- Δεν είναι ύποπτο κρούσμα Έμπολα το περιστατικό με τον Φιλιππινέζο ναυτικό