ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων για τον Φιλιππινέζο ναυτικό

Αργά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, αναμενόταν το επιδημιολογικό αποτέλεσμα σχετικά με  το εάν ο Φιλιππινέζος ναυτικός –o οποίος βρίσκεται στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Μάγδα Π», στο λιμάνι του Πειραιά– έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων για τον Φιλιππινέζο ναυτικό

Ασφαλείς πληροφορίες από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κάνουν λόγο για σφοδρή πιθανότητα, ο Φιλιππινέζος ναυτικός να έχει κάποια λοίμωξη (ουρολοίμωξη εξαιτίας της αιματουρίας ή σκωληκοειδίτιδα), ωστόσο αφήνουν ένα μικρό παραθυράκι, μήπως τελικά η λοίμωξη είναι Έμπολα.

Η πιθανότητα, πάντως, για να έχει προσβληθεί από τον ιό είναι μικρές σε κάθε περίπωση, όπως τονίζουν οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Καθηγητές του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν, επίσης, ότι είναι πολύ δύσκολο ένας ασθενής με Έμπολα να έχει 4 ή 5 ημέρες πυρετό και να μην έχει καταλήξει.

Ήδη γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ, επιβαίνοντας σε σκάφος, τον επισκέφθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να τον εξετάσουν και να πάρουν δείγμα από το αίμα του, το οποίο θα εξετασθεί σε ειδικό εργαστήριο.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του ενημέρωσε στις 17.40 της Δευτέρας, ότι το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, βάζοντας τέλος στην αγωνία

Ο Φιλιππινέζος εργαζόμενος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού παρουσίασε υψηλό πυρετό και αιμορραγικό επεισόδιο, οπότε και ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο, ο συγκεκριμένος ναύτης όντως τις τελευταίες 14 ημέρες βρέθηκε σε λιμάνι της Γουινέας στη Δυτική Αφρική, ωστόσο δεν ήλθε σε επαφή με άτομο εκτός του πλοίου, όπως και κανένας άλλος από το πλήρωμα.

Μάλιστα, ο ίδιος, εκτός των σαφών εντολών που είχε δώσει στο πλήρωμα, φρόντισε να λάβει και δελτίο υγείας για τους ντόπιους που ασχολήθηκαν με τη φόρτωση του εμπορεύματος στο πλοίο, ώστε να έχει ακριβή στοιχεία, εφόσον χρειαζόταν, στη διάθεσή του.

Διαβάστε ακόμη:

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Μάγδα Π» για το οποίο κινητοποιήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ

Λήξη συναγερμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ- Δεν είναι ύποπτο κρούσμα Έμπολα το περιστατικό με τον Φιλιππινέζο ναυτικό

Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ για πιθανό κρούσμα Έμπολα - Εν αναμονή της ανακοίνωσης