ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όταν ο Νομπελίστας James Watson επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πατρών

Μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση, ξεκίνησε αναφορικά με την ανακοίνωση δημοπράτησης, για ερευνητικούς σκοπούς και υποστήριξη Πανεπιστημίων, του Βραβείου Nobel του James D. Watson και των ιστορικών χειρόγραφων εγγράφων της ομιλίας του στην τελετή Απονομής του Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, το 1962.

Όταν ο Νομπελίστας James Watson επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο Πατρών

Στην ανακοίνωση της δημοπράτησης αναφέρεται πως "η έρευνα του Watson ήταν εφάμιλλη με του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Αϊνστάϊν, και η ανυποχώρητη επιμονή και αναζήτησή του για γνώση, τον οδήγησε σε ανακαλύψεις που άλλαξαν για πάντα την ανθρώπινη ιστορία".

Ο Κορυφαίος Ερευνητής, όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Χημείας Διευθυντής και Επιστημονικός Υπεύθυνος ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», 1997-2013, έχει επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στο 12ο Συνέδριο του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων", στις 12-15 Απριλίου 2011, με θέμα ομιλίας του: "Η Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA" ("Discovering the Double Helix of DNA"). Στην ομιλία του για την κοσμογονική ανακάλυψη παρευρέθησαν πάνω από 2.500 ακροατές από όλη την Ελλάδα.

Η ιστορική επίσκεψη του James Watson στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα αποτυπωθεί σε Ειδική Έκδοση προς τιμήν του, που θα περιέχει ανέκδοτο υλικό της επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο. Η Έκδοση θα αποτελέσει κληρονομιά για την ιστορία της πόλης, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Το υλικό της επικοινωνίας του ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» με τον κορυφαίο Ερευνητή, από την ημέρα της πρόσκλησης που του απευθύναμε στις 29 Ιουλίου 2010, μέχρι και σήμερα, θα είναι στη διάθεση του Πανεπιστημίου, του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο James Watson είναι φιλέλληνας και με επιστολή του, στις 15 Ιουνίου 2012, προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και την Ευρωπαϊκή Ηγεσία, υποστήριξε τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελλάδα.

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» και το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι πολύ υπερήφανα για την πρόσκληση και την ιστορική επίσκεψη του Κορυφαίου Ερευνητή του αιώνα μας στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη μας. Το Τμήμα Ιατρικής αναγόρευσε τον James Watson σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής και του Πανεπιστημίου. Ο James Watson, καταλήγει ο καθηγητής Ματσούκας, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και τον ενθουσιασμό του για την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή καθ. Ματσούκα στον Πρωθυπουργό: Ζητά να παραμείνει στο ΔΣ του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών

Τιμητική διάκριση στο Πανεπιστήμιο Πατρών και τον καθηγητή Γ. Ματσούκα από το Calgary Καναδά

Νέες διαγνωστικές μέθοδοι στο Ευρωπαϊκό Πεπτιδικό Συνέδριο

Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ο πρωθυπουργός


Ομιλία καθ. Ματσούκα για την νέα γενιά φαρμάκων



Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας