ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παχυσαρκία: Πράσινο φως από την αμερικανική κυβέρνηση σε ηλεκτρονικό εμφύτευμα

Το πράσινο φως για την χρήση ενός ηλεκτρονικού εμφυτεύματος που ρυθμίζει την συχνότητα της πείνας, έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση. 

Παχυσαρκία: Πράσινο φως από την αμερικανική κυβέρνηση σε ηλεκτρονικό εμφύτευμα

Αυτό το εμφύτευμα, με το όνομα Maestro Rechargeable System, κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρία EnteroMedics, έχει στόχο να αξιοποιηθεί από ασθενείς άνω των 18 ετών οι οποίοι δεν μπορούν να χάσουν κιλά με κάποια διατροφή, ο δείκτης μάζας τους κυμαίνεται μεταξύ 35-45, και οι οποίοι πάσχουν από τουλάχιστον μια πάθηση που συνδέεται με την αδυναμία τους να χάσουν κιλά, όπως ο διαβήτης.

Αποτελείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία και ηλεκτρόδια που εμφυτεύονται στην περιοχή της κοιλιάς. Συνδέεται με το πνευμογαστρικό νεύρο, το οποίο δίνει σήματα στον εγκέφαλο αν το στομάχι είναι άδειο ή γεμάτο, και με αυτόν τον τρόπο δίνει ηλεκτρικές δονήσεις ελέγχοντάς το.
Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι το εμφύτευμα αυτό μπλοκάρει τα σήματα πείνας ανάμεσα στο στομάχι και στον εγκέφαλο, ωστόσο δεν γνωρίζουν ακόμα τους μηχανισμούς απώλειας βάρους με αυτόν τον τρόπο.

Ένα εξωτερικό από το σώμα σύστημα επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας και την καλύτερη ρύθμιση της συσκευής από τους γιατρούς για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Εντούτοις, η συσκευή δεν είναι τελείως ακίνδυνη καθώς μερικοί από τους ασθενείς αισθάνονται ναυτία, κοιλιακούς πόνους καθώς και μερικοί από αυτούς αντιμετώπισαν προβλήματα και με το χειρουργείο για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Διαβάστε ακόμη:

Η καθιστική ζωή είναι πιο επικίνδυνη από την παχυσαρκία

Η υγιής παχυσαρκία είναι μύθος