ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αυτοεκτίμηση των ανδρών πέφτει όταν επιτυγχάνουν οι γυναίκες συνάδελφοί τους

Δεν χαίρονται και πάρα πολύ οι άντρες, όταν οι γυναίκες συνάδελφοίτους επιτυγχάνουν. Αυτό έδειξαν τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας πουπραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ωστόσο, σε αντίθεση μετους άντρες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες, των οποίων η αυτοεκτίμησηπαραμένει αμετάβλητη, όταν ακούν αντίστοιχα νέα για τους συνεργάτες τους.

Η αυτοεκτίμηση των ανδρών πέφτει όταν επιτυγχάνουν οι γυναίκες συνάδελφοί τους

Δεν χαίρονται και πάρα πολύ οι άντρες, όταν οι γυναίκες συνάδελφοίτους επιτυγχάνουν. Αυτό έδειξαν τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας πουπραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, σε αντίθεση μετους άντρες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γυναίκες, των οποίων η αυτοεκτίμησηπαραμένει αμετάβλητη, όταν ακούν αντίστοιχα νέα για τους συνεργάτες τους.

Η υπεύθυνη της έρευνας, Kate Ratliff, εξήγησε ότι υπάρχουνενδείξεις ότι οι άντρες εκλαμβάνουν την επιτυχία των γυναικών συνεργατών τους, ως δικήτους αποτυχία.

Σε ένα πείραμα που συμμετείχαν φοιτητές, τους ανακοινώθηκεότι οι συμφοιτητές τους κατατάχθηκαν στο 12% των επιτυχόντων σε ένα τεστεπίλυσης προβλημάτων.

Όταν, λοιπόν, δόθηκε στους άνδρες ένα τεστ για να αποτυπωθείπώς ένιωσαν από την επιτυχία των συμφοιτητριών τους, ήταν ξεκάθαρο ότι ηαυτοεκτίμησή τους έπεσε.

Αλλά το ίδιο δενισχύει και για τις γυναίκες, των οποίων η αυτοεκτίμηση δεν επηρεάστηκε από τηνεπιτυχία των άλλων συμμετεχόντων στο πείραμα. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκεςανέφεραν ότι αισθάνονται πιο ευτυχισμένες μετά την επιτυχία που σημείωσαν οιάλλοι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή οι άνδρες τείνουν ναείναι πιο ανταγωνιστικοί από ό, τι οι γυναίκες, σημείωσε η Ratliff.

«Ένα παρόμοιο επιχείρημα είναι ότι η αυτοεκτίμηση μπορεί ναεπηρεάζεται, όταν κάποιος αποτυγχάνει να εκπληρώσει τους ρόλους που αποδίδονταιστο φύλο του», έγραψε στην έκθεση.