ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τριήμερη εκπαίδευση από το ΕΚΕΠΥ σε 20 νέους επικεφαλής νοσοκομείων

Με σημαντικά μειωμένους πόρους και εν μέσω μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως συγχωνεύσεις κλινών και Κλινικών και διαθεσιμότητα, καλούνται να διοικήσουν οι 20 νέοι διοικητές και υποδιοικητές των  δημόσιων νοσηλευτηρίων που έλαβαν τριήμερη εκπαίδευση από το ΕΚΕΠΥ. 

Τριήμερη εκπαίδευση από το ΕΚΕΠΥ σε 20 νέους επικεφαλής νοσοκομείων

Με σημαντικά μειωμένους πόρους και εν μέσω μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως συγχωνεύσεις κλινών και Κλινικών και διαθεσιμότητα, καλούνται να διοικήσουν οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των δημόσιων νοσηλευτηρίων που τοποθετήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, με αφορμή την τριήμερη εκπαίδευση που έλαβαν οι νέοι επικεφαλής των νοσοκομείων. Πρόκειται για 22 νέα πρόσωπα- ωστόσο εκπαίδευση έλαβαν οι 20 καθώς οι δύο δεν έχουν ακόμη ορκιστεί- και θα τεθούν επικεφαλής των νοσοκομείων κυρίως της περιφέρειας (Εβρος, Καβάλα, Δράμα, Βόλος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος κλπ).

Η τριήμερη εκπαίδευση των νέων διοικητών και υποδιοικητών των δημόσιων νοσηλευτηρίων πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του ΕΚΕΠΥ με επικεφαλής τον κ. Πάνο Ευσταθίου.

Οκ. Γεωργιάδης κατά την παρέμβασή του στην τελετή, μετά την εκαπίδευση, τόνισε «δεν είναι εύκολος ο ρόλος των διοικητών αυτές τις δύσκολες εποχές.Καλούμαστε με μειωμένους πόρους να πετύχουμε βέλτιστο αποτέλεσμα. Επομένως, ηκαθεμία και ο καθένας από εσάς αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος από τηναρχή: Δεν κινούμαι με βάση προσωπικές συμπάθειες ή τις κομματικές πεποιθήσειςενός διοικητή. Με ενδιαφέρει αν μπορεί να κάνει τη δουλειά του ή όχι. Και όπωςόλοι μας αξιολογούμαστε διαρκώς, το ίδιο θα συμβεί και με εσάς, καθώς οιδείκτες επιτυχίας ενός διοικητή είναι πλέον μετρήσιμοι.

Να ξέρετε ότι αν κάνετε καλά τηδουλειά σας, θα είμαι αρωγός και θα βοηθώ σε όποια προβλήματα προκύπτουν. Όσοιαδιαφορήσουν, δεν θα παραμείνουν στη θέση τους. Δεν υπάρχει περιθώριο ολιγωρίαςή αποτυχίας».