ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρώην βουλευτής και μαιευτήρας Δημήτρης Λιντζέρης πρόεδρος του ΕΟΦ

Ο πρώην Βουλευτής, μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Διδάκτορας της  Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Λιντζέρης είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Ο πρώην βουλευτής και μαιευτήρας Δημήτρης Λιντζέρης πρόεδρος του ΕΟΦ

Ο πρώην Βουλευτής, μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Λιντζέρης είναι ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Τον κ. Λιντζέρη, πρότεινε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτριο Κρεμαστινό, ως νέο Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο κ. Λιντζέρης αναλαμβάνει καθήκοντα στον ΕΟΦ μετά από μία μακρά περίοδο που ο Οργανισμός ήταν «ακέφαλος» ουσιαστικά, καθώς εδώ και μήνες, ο πρώην πρόεδρός του καθηγητής Ιωάννης Τούντας, με επιστολή του, είχε ζητήσει να παραιτηθεί. Και είναι γεγονός, ότι αναλαμβάνει σε μία δύσκολη χρονική περίοδο που το φάρμακο έχει υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις και υποκοστολογήσεις, ένεκα της πίεσης των δανειστών μας για εξορθολογισμό των δαπανών. Επίσης, μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για μία γενναία στελέχωση του ΕΟΦ, καθώς πολλά στελέχη εξειδικευμένα έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης. Τέλος αναφορικά με το μέλλον του ΕΟΦ, πολλά θα κριθούν και από το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική πολιτική την οποία επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.