ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πίεση των γονιών, εμπόδιο για την άθληση

Η πίεση των γονιών, εμπόδιο για την άθληση

Η υπερβολική αφοσίωση σε κάποιο άθλημα, μετά από πίεση των γονιών μπορεί να αποτρέψει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να φέρει προστριβές στη σχέση τους, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

Η υπερβολική αφοσίωση σε κάποιο άθλημα, μετά από πίεση των γονιών, μπορεί να αποτρέψει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να φέρει προστριβές στη σχέση τους, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα.

 

Η Sandra Sims, καθηγήτρια στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών της Σχολής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου, δηλώνει πως οι γονείς που επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο για τις ικανότητες, την προσπάθεια ή τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αθλητικές δραστηριότητες, μπορεί να στερήσουν από το παιδί τη χαρά του παιχνιδιού.

 

«Οι μικροί αθλητές έχουν δύο βασικές ανάγκες που πρέπει να καλύπτονται: η μία είναι να αισθάνονται πως αξίζουν και η άλλη είναι να περνούν καλά», εξηγεί η Sims.

 

«Εάν ένα άθλημα σταματά να είναι διασκεδαστικό –κι αυτό συμβαίνει όταν μοιάζει περισσότερο με υποχρέωση– τότε το παιδί θα επιλέξει να σταματήσει.»

 

Ο Josh Klapow, επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, προσθέτει ότι οι καλές προθέσεις των γονέων πολλές φορές εμποδίζουν το παιδί να ευχαριστηθεί ένα άθλημα.

 

«Οι διενέξεις προκύπτουν όταν αδυνατούμε να διαχωρίσουμε τι θέλουμε για το παιδί μας και τι θέλαμε εμείς παλαιότερα», δηλώνει ο Klapow. «Όταν δεν μπορούμε να δούμε τη διαχωριστική γραμμή, τότε ξεκινούν τα προβλήματα.»

 

Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι η εμμονή με τα αθλητικά δρώμενα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα και στην ενήλικη ζωή, ασχέτως εάν κάποιος έχει παιδιά. Μια σοβαρή ένδειξη είναι όταν ένα άτομο απουσιάζει από οικογενειακές συναθροίσεις ή γίνεται βίαιο λόγω ενός αθλήματος.

 

Ο ίδιος συμβουλεύει: «Ακούστε τους γύρω σας. Εάν ένας φίλος ή συγγενής πιστεύει ότι ξεπερνάτε τα όρια, θα πρέπει να βρείτε το θάρρος να το ελέγξετε.»


BEST OF NETWORK

Σοφία Μπεκατώρου - Η πρώτη ανάρτηση: Ευγνωμοσύνη για τη στήριξη - Δέσμευση «να βγουν όλα στο φως»

Άνοιγμα καταστημάτων - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Πρεμιέρα με προσοχή, SMS και «κόφτη» στις 2 ώρες

Εξοπλιστικά: Και τώρα... νέες φρεγάτες – Όλα τα υποψήφια πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό

Κακλαμανάκης: Νέες αποκαλύψεις - «Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα - Θα το πάμε μέχρι τέλους» (vid)

Survivor Spoiler 18/1: Η πρώτη μάχη ασυλίας με νέες ομάδες. Ποιοι κερδίζουν;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Εστίαση: Πότε θα ανοίξει – Τι θα κρίνει την λειτουργία μπαρ και εστιατορίων

Survivor - Spoiler 18/1: Αυτές είναι οι δύο νέες ομάδες - Δείτε ποιοι «Διάσημοι» πήγαν στους «Μπλε»

Αργίες 2021: Πότε πέφτει Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα, Αγίου Πνεύματος - Δείτε όλα τα τριήμερα

Ηρωίδα σερβιτόρα έσωσε 11χρονο από κακοποίηση δείχνοντάς του ένα σημείωμα (pics)

Η νέα σειρά με τον Μέγα Αλέξανδρο καλπάζει προς τις οθόνες μας