ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στη Θεσσαλονίκη για τα παιδιά

Δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών θαπραγματοποιεί, από σήμερα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά καιαπό 5 έως 11 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ο Οδοντιατρικός ΣύλλογοςΘεσσαλονίκης, στηρίζοντας τις δράσεις του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στη Θεσσαλονίκη για τα παιδιά

Δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών θαπραγματοποιεί, από σήμερα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά καιαπό τις 5 έως τις 11 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ο Οδοντιατρικός ΣύλλογοςΘεσσαλονίκης, στηρίζοντας τις δράσεις του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Στην Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του ΟΣΘ, εθελοντέςοδοντίατροι εξετάζουν, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, παιδιάηλικίας μέχρι 18 ετών και δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικούελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και γιατη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

Στόχος αυτού του προληπτικού προγράμματος είναι η διατήρησητης υγείας των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας των παιδιών, ώστε να μηνεμφανίσουν νέες τερηδόνες ή νόσους του περιοδοντίου.

Ο συστηματικός καιπεριοδικός προληπτικός έλεγχος οδηγεί επίσης στην έγκαιρη διάγνωση των νόσωντου βλεννογόνου, καθώς και στην πρώιμη διάγνωση γενικών νοσημάτων.