ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hangover: Ποιες λύσεις υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Οι Κινέζοιδηλώνουν περήφανα ότι ανακάλυψαν την καλύτερη λύση για τον πονοκέφαλο της μέθης,οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν διάφορες λύσεις για το hangover.

Hangover: Ποιες λύσεις υποστηρίζουν οι επιστήμονες

Οι Κινέζοιδηλώνουν περήφανα ότι ανακάλυψαν την καλύτερη λύση για τον πονοκέφαλο της μέθης,οι επιστήμονες όμως υποστηρίζουν διάφορες λύσεις για το hangover.

Σύμφωνα με άρθροπου δημοσιεύει η εφημερίδα Telegraph, η επιστημονική κοινότητα διχάζεταισχετικά με τις προτεινόμενες θεραπείες, τέσσερις όμως είναι αυτές πουεπικρατούν.

Σόδα με λεμόνι

Προσφάτως,Κινέζοι ερευνητές δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα 57 διαφορετικών ποτών, απότο τσάι έως τα αναψυκτικά, και ανακάλυψαν ότι η σόδα με λεμόνι είναι η πλέοναποτελεσματική λύση για το hangover. Επιταχύνει την επεξεργασία των ενζύμων που προκαλούν ναυτία και πονοκέφαλο,βοηθώντας στην υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Πρωινό με πολλά λιπαρά

Το μπέικον και τααυγά θεωρούνται μια καλή λύση για όσους το έχουν παρακάνει με το ποτό τοπροηγούμενο βράδυ. Τα αμινοξέα που βρίσκονται στα αυγά και το μπέικον βοηθούν στηνταχύτερη διάσπαση των ενζύμων. Τα λιπαρά γεύματα προτείνονται επίσης ως «προληπτικόμέτρο» για το hangover, καθώςβοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του αλκοόλ.

Νερό

Η βασική αιτίατου hangover είναι η αφυδάτωση,άρα η κατανάλωση νερού βοηθά τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Το αλκοόλ είναιδιουρητικό κι έτσι ο οργανισμός στερεύει από υγρά όσο περισσότερο πίνουμε. Καλόείναι να συνοδεύουμε κάθε ποτό με ένα ποτήρι νερό προκειμένου να αποφύγουμε τημέθη της επόμενης μέρας.

Χυμός φρούτων

Η μέθη στερεί απότον οργανισμό σημαντικά ποσά ενέργειας, καθώς επιταχύνει τη μετατροπή τουγλυκογόνου σε γλυκόζη, η οποία στη συνέχεια χάνεται μέσω των ούρων. Κατά συνέπεια,το hangover προκαλεί κόπωσηκαι αδυναμία που οφείλονται στα χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ηφρουκτόζη των φρούτων βοηθά στην αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων,δίνοντας στον οργανισμό τη δυνατότητα να επεξεργαστεί αποτελεσματικότερα τοαλκοόλ.

Αν και οι παραπάνω λύσεις υποστηρίζονται από τηνεπιστημονική κοινότητα και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές στο πλαίσιοδοκιμών, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το καλύτερο μέτρο κατά του hangover είναι τελικά η αποχή!