ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπάνια περίπτωση: 32χρονη με λύκο και νεφρική ανεπάρκεια απέκτησε παιδί

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γέννησε μία γυναίκα 32 ετών η οποία είχε πολύ επιβαρυμένη υγεία και η απόκτηση ενός παιδιού ήταν άπιαστο όνειρο.

Η 32χρονη από τη Θεσσαλονίκη, πάσχει από ερυθηματώδη λύκο εδώ και 17 χρόνια, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση, λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε παράλληλα.

Σπάνια περίπτωση: 32χρονη με λύκο και νεφρική ανεπάρκεια απέκτησε παιδί

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι γέννησε μία γυναίκα 32 ετών η οποίαείχε πολύ επιβαρυμένη υγεία και η απόκτηση ενός παιδιού ήταν άπιαστο όνειρο.

Η 32χρονη από τη Θεσσαλονίκη, πάσχει από ερυθηματώδη λύκοεδώ και 17 χρόνια, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση,λόγω νεφρικής ανεπάρκειας, από την οποία έπασχε παράλληλα.

Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό στην Ελλάδα, αφούανάλογα περιστατικά σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταγραφεί ελάχιστα, καθώς οι γιατροί συστήνουν να αποφεύγεται ηεγκυμοσύνη και ο τοκετός σε τόσο επβαρυμένους οργανισμούς .

Η περίπτωση όμως της 32χρονης που έφερε στον κόσμο έναυγιέστατο κοριτ΄σκαι σκορπά χαμόγελα αισιοδοξίας και σε άλλες γυναίκες μεπαρόμοια προβλήματα.

«Η διεθνής εμπειρία και βιβλιογραφία αναφέρει ελάχισταανάλογα περιστατικά. Η εγκυμοσύνη σε γυναίκες τόσο επιβαρυμένες (κυρίως λόγωτης νεφρικής ανεπάρκειας) συνιστάται να αποφεύγεται και να αναβάλλεται εως τηνεπιτυχή μεταμόσχευση νεφρού. Η συγκεκριμένη γυναίκα αποτελεί ένα εξαιρετικάσπάνιο περιστατικό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου,χειρουργός Γεώργιος Χριστιανόπουλος, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος απότην εξέλιξη της υγείας της γυναίκας αλλά και του νεογέννητου.