ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαραθώνιος: Τρέχουμε μαζί, ζούμε τη ζωή

Με το μήνυμα «Τρέχουμε μαζί! Ζούμε τη ζωή» η Ελληνική ΠνευμονολογικήΕταιρεία και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία χρονιά και τρέχουνστις 10 Νοεμβρίου, στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στα πλαίσια τηςενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία».
Μαραθώνιος: Τρέχουμε μαζί, ζούμε τη ζωή

Με το μήνυμα «Τρέχουμε μαζί! Ζούμε τη ζωή» η Ελληνική ΠνευμονολογικήΕταιρεία και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία χρονιά και τρέχουνστις 10 Νοεμβρίου, στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στα πλαίσια τηςενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία», όπως ανακοινώθηκε σεσυνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το μεσημέρι.

Στη συνέντευξη παρέστη και ο υπουργός Υγείας ΆδωνιςΓεωργιάδης ο οποίος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει ανάλογη μεγάλη εκστρατεία.

Συγκεκριμέναο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Θεωρώ πολύ σημαντική τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ανμπορέσουμε να βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, έχουμε πολλά να κερδίσουμε.Μάλιστα ως Υπουργείο Υγείας σχεδιάζουμε μια ανάλογη μεγάλη εκστρατεία ώστε ναενισχύσουμε την ιδέα της άσκησης. Όπου μπορεί η ελληνική Πολιτεία να είναιπαρούσα και να υποστηρίξει ένα ανάλογο εγχείρημα, θα το κάνει».

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επέλεξε γι άλλη μια φοράνα συνεργαστεί με το ΣΕΓΑΣ ως θεσμικό συνεργάτη του 31ου μαραθωνίουπροκειμένου να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό μέσα από έναν αγώναπου συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας και της άθλησης, και ταυτόχρονα τηςθέλησης και της προσπάθειας για την κατάκτηση του στόχου.

Η εκστρατεία «Μεγαλώνουμε με Υγεία» σημαίνει, όπως τόνισανσε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΠΕ καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης καιο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παπαγόπουλος, ότι υιοθετούμε σε όλη τη διάρκεια τηςζωής μας υγιεινές συνήθειες, όπως ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση,προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμό για την πρόληψη νοσημάτων.

Παρόντες στην εκδήλωση ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου,και η χρυσή ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας και πρέσβειρα της ενημερωτικής εκστρατείαςμεγαλώνουμε με υγεία κα Σοφία Μπεκατώρου.