ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρώμε ό,τι τρώνε και οι φίλοι μας!

Σε ποιον δεν έχει τύχει να βγει έξω για δείπνο με τηνπρόθεση να φάει κάτι υγιεινό και ελαφρύ, αλλά τελικά να παρασύρεται από αυτάπου τρώνε οι φίλοι του;

Τρώμε ό,τι τρώνε και οι φίλοι μας!

Σε ποιον δεν έχει τύχει να βγει έξω για δείπνο με τηνπρόθεση να φάει κάτι υγιεινό και ελαφρύ, αλλά τελικά να παρασύρεται από αυτάπου τρώνε οι φίλοι του;

Τρώμε ό,τι τρώμε και οι φίλοι μας, σύμφωνα με μία νέα μελέτηπου πραγματοποιήσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι και τοΠανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, επιβεβαιώνοντας ότι το περιβάλλον επηρεάζει πολύ τιςδιατροφικές μας συνήθειες.

Η επιστημονική ομάδα ανέλυσε τους λογαριασμούς γευμάτων απόένα εστιατόριο, που συμφώνησε να βάλει τρεις διαφορετικούς καταλόγους, γιατρεις μήνες, που είχαν σχεδιαστεί από τους ερευνητές.

Για τις ανάγκες της έρευνες μία ομάδα φίλων έλαβε τον κανονικόκατάλογο του εστιατορίου που περιείχε το μενού με τις κανονικές τιμές.

Μία δεύτερη ομάδα έλαβε κατάλογο που είχε τα φαγητά με τις θερμίδεςτους και μία τρίτη ομάδα τον κατάλογο που περιείχε φαγητά, αναλυτικές θερμίδεςκαι μία χρωματική ένδειξη δίπλα από το καθένα.

Το πράσινο χρώμα σήμαινε ότι το φαγητό είχε λιγότερες από400 θερμίδες. Το κίτρινο ότι το φαγητό είχε από 401 έως 800 θερμίδες και κόκκινογια τα φαγητά που είχαν πάνω από 800 θερμίδες.

Από τα συμπεράσματα προέκυψε ότι, όσοι έλαβαν τουςκαταλόγους με τα χρώματα δίπλα από κάθε φαγητό, έκαναν πιο υγιεινές επιλογές,επηρεασμένοι από τις επιλογές και των υπολοίπων.

Επίσης, τα άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν πιοευχαριστημένα, όταν οι υπόλοιποι επέλεγαν φαγητά της ίδιας κατηγορίας.

Μάλιστα, οι ερευνητές εξηγούν ότι, ακόμη και αν κάποιοςπαράγγελνε κάποιο φαγητό που δεν ήταν «πρώτης επιλογής», στη συνέχεια ένιωθεκαλύτερα, όταν και οι υπόλοιποι έπαιρναν το ίδιο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ