ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευκρινίσεις Αδωνι σε Καμμένο για τους ψύκτες νερού

Σεδιευκρινήσεις σχετικά με την αγορά ψυκτών νερού στο υπουργείο Υγείας, προχώρησεπριν από λίγο ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την χθεσινοβραδινή αναφοράτου Προέδρου των «ΑΝ.ΕΛ.» κ. Πάνου Καμμένου στην εκπομπή «Στον Ενικό» του κ.Νίκου Χατζηνικολάου
Διευκρινίσεις Αδωνι σε Καμμένο για τους ψύκτες νερού

Σεδιευκρινήσεις σχετικά με την αγορά ψυκτών νερού στο υπουργείο Υγείας, προχώρησεπριν από λίγο ο υπουργός κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την χθεσινοβραδινή αναφοράτου Προέδρου των «ΑΝ.ΕΛ.» κ. Πάνου Καμμένου στην εκπομπή «Στον Ενικό» του κ.Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ως προς την «επιθυμία αγοράς» ψυκτών νερού τουςοποίους «κάποιοι πωλούν προς 192.000 ευρώ», προς άρση των εντυπώσεων,αποσαφηνίζονται τα εξής:

«Πρόκειταιγια προμήθεια και εγκατάσταση αερόψυκτων ψυκτών νερού, οι οποίοι δε θα πρέπεινα συγχέονται με τους ψύκτες νερού οικιακής χρήσης, καθώς πρόκειται για πύργουςψύξης του κεντρικού κτηρίου του Υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι οιυπάρχοντες ψύκτες είναι πεπαλαιωμένοι (20ετίας) και αντιμετωπίζουν συνεχήπροβλήματα, κατάσταση η οποία επιβαρύνεται από την έλλειψη ανταλλακτικών.

Οπροτεινόμενος τρόπος προμήθειάς τους, είναι ο Ανοικτός Διαγωνισμός με κριτήριοαξιολόγησης την χαμηλότερη τιμή, ενώ η δαπάνη, ύψους 197.000 ευρώ, θα βαρύνειτο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις τουέργου «Ανακαίνιση- επισκευή οικοδομικών στοιχείων και Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμούκεντρικού κτιρίου Υπουργείου Υγείας».

Υπογραμμίζεταιότι τα ανωτέρω έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με σχετική ανακοίνωση τύπου τουΥπουργείου Υγείας από τις 6 Σεπτεμβρίου 2013, σε απάντηση δημοσιευμάτωνσυγκεκριμένων ειδησεογραφικών ιστοτόπων. Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, συστήνεται η αρτιότερηενημέρωση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να αποφεύγεται τυχόν άσκοπηδημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων.