ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο στον Μαραθώνιο

Ενα ευρώ ανά χιλιόμετρο, σκοπεύουν να συγκεντρώσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα οι οποίοι συμμετέχουν την Κυριακή στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Γιατροί Χωρίς Σύνορα: ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο στον Μαραθώνιο

Μια σημαντική διαδικτυακή καμπάνια έχουν ξεκινήσει οιΓιατροί Χωρίς Σύνορα, με αφορμή τη συμμετοχή τους στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιοτης Αθήνας την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.


Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα ευρώ ανά χιλιόμετρο που θα διανύσουν οι«
Δρομείς Χωρίς Σύνορα» , δηλαδή 8.297 ευρώ, τα οποία ενδεικτικά μπορούν ναμεταφραστούν σε 37.330 εμβόλια κατά της ιλαράς.

Σε κάποια σημεία του κόσμου, οι άνθρωποι διανύουν καθημερινά 5, 10 ή και 42χιλιόμετρα για να αναζητήσουν τροφή, πόσιμο νερό ή ιατρική βοήθεια για ναζήσουν.

Φέτος, 1.060 «Δρομείς Χωρίς Σύνορα» από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τοεξωτερικό, θα διανύσουν αυτές τις ίδιες αποστάσεις στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιοτης Αθήνας, την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, με στόχο να απαλύνουν τον πόνο όλωναυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται σκληρά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κ. Χρήστου, «θα διανύσουμε συνολικά 8.297χιλιόμετρα ως ένδειξη αλληλεγγύης για όλους τους ανθρώπους του κόσμου πουδοκιμάζονται, που υποφέρουν. Με έναν μόνο στόχο, να ανακουφίσουμε τον πόνο τους.Μέσω της διαδικτυακής μας καμπάνιας όλοι έχουν την ευκαιρία να μας βοηθήσουν ναφτάσουμε άμεσα σε περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Οι Γιατροί αναφέρουν ακόμη, ότι όσοι τρέχουν στον Μαραθώνιο αλλά κι αυτοί πουδεν πρόλαβαν τις εγγραφές με τους Δρομείς Χωρίς Σύνορα, μπορούν να «τρέξουν»στη διαδικτυακή καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κάνοντας ένα δώροαλληλεγγύης.