ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πλαστικοί χειρουργοί στη μάχη για τον ιατρικό τουρισμό

Την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή προορισμό για τον ιατρικό τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υπεύθυνος της Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού Γιώργος Πατούλης στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής , στα πλαίσια της ομιλίας του για τη  διασφάλιση της ποιότητας και την ηθική δεοντολογία στην Πλαστική Χειρουργική.
Οι πλαστικοί χειρουργοί  στη μάχη για τον ιατρικό τουρισμό

Την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή προορισμόγια τον ιατρικό τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καιυπεύθυνος της Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού Γιώργος Πατούλης στο 10ο ΠανελλήνιοΣυνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής , στα πλαίσια της ομιλίας του για τη διασφάλιση της ποιότητας και την ηθικήδεοντολογία στην Πλαστική Χειρουργική.

Σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα Είναι Εφικτή στιςΜέρες μας η Εφαρμογή της Επαγγελματικής Δεοντολογίας στην Άσκηση της Πλαστικήςκαι Αισθητικής Χειρουργικής, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης τόνισε ότι η άσκησητης αισθητικής Χειρουργικής πρέπει να γίνεται μέσα από ένα πιστοποιημένο επιστημονικά πλαίσιο, σε ΜονάδεςΥγείας κατάλληλα εξοπλισμένες και με το απαραίτητο δυναμικό Αναζωογόνησης καιπαροχής εξειδικευμένης υποστήριξης ζωής:

«Όλες οι μονάδες, οι Κλινικές και ταΝοσοκομεία όπου διεξάγονται πλαστικές επεμβάσεις πρέπει να έχουν χειρουργείακαι χώρους αδειοδοτημένους από τις αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Υγείας ή τουςοικείους Ιατρικούς Συλλόγους. Είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό, κάθειατρική πράξη στην πλαστική χειρουργική να διέπεται από τους κανόνες της Ηθικήςκαι Δεοντολογίας που ορίζει το ιατρικό λειτούργημα και να διεξάγεται μέσα απόένα πιστοποιημένο πλαίσιο και παροχής υπηρεσιών».