ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξι "υγιεινές" συνήθειες που κάνουν κακό στον οργανισμό μας!

Πίνετε σόδα για να χωνέψετε, χρησιμοποιείτε συχνάαντισηπτικό, πλένετε ευλαβικά τα δόντια σας μόλις τελειώσει κάθε γεύμα και καθαρίζετετα αυτιά σας με μπατονέτα;

Έξι "υγιεινές" συνήθειες που κάνουν κακό στον οργανισμό μας!

Πίνετε σόδα για να χωνέψετε, χρησιμοποιείτε συχνάαντισηπτικό, πλένετε ευλαβικά τα δόντια σας μόλις τελειώσει κάθε γεύμα και καθαρίζετετα αυτιά σας με μπατονέτα;

Τι θα λέγατε αν ακούγατε ότι αυτές οι φαινομενικά αθώες καιυγιεινές συνήθειες, προκαλούν κακό στην υγεία μας;

Διαβάστε 6 φαινομενικά «αθώες» συνήθειες για τις οποίες θαπρέπει να αναθεωρήσετε!

Πίνετε σόδα για να χωνέψετε πιο γρήγορα

Έχει επικρατήσει ο μύθος ότι η σόδα μας βοηθάει να χωνέψουμε,στην πραγματικότητα όμως μας ανακουφίζει μόνο πρόσκαιρα. Λόγω του ανθρακικού ταγαστρικά υγρά

αραιώνονται, αυξάνοντας τα αέρια στο στομάχι, με αποτέλεσμα μετάαπό λίγο να αισθανόμαστε πιο φουσκωμένοι.

Χρησιμοποιείτε τακτικά αντισηπτικό στην περιοχή τωνγεννητικών οργάνων

Οι ειδικοί δεν συστήνουν το αντισηπτικό για τη συγκεκριμένηπεριοχή. Ιδιαίτερα στην περιοχή του κόλπου, το Ph διατηρείται σε φυσιολογικάεπίπεδα λόγω των «καλών» βακτηρίων που υπάρχουν. Τα αντισηπτικά σκοτώνουν αυτάτα βακτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης παθογόνων οργανισμών. Τονερό και ένα ουδέτερο σαπούνι είναι αρκετά, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά από κάθε γεύμα

Ίσως νομίζετε ότι είναι καλή ιδέα, ωστόσο οι οδοντίατροιεπισημαίνουν ότι οι τροφές συχνά έχουν οξέα, που αποδυναμώνουν το σμάλτο τωνδοντιών, με αποτέλεσμα να καθίστανται πιο ευάλωτα στο βούρτσισμα και νακινδυνεύουν να φθαρούν. Το καλύτερο είναι να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό καινα τα βουρτσίζετε μετά από ώρα.

Χρησιμοποιείτε μπατονέτα για να καθαρίζετε τα αυτιά σας

Είναι πιθανό, αντί να απομακρύνετε το κερί, να το σπρώξετεπιο βαθιά ή να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ημπατονέτα δεν πρέπει να εισέρχεται στον έξω ακουστικό πόρο. Είναι ασφαλέστερονα χρησιμοποιείτε την άκρη μίας πετσέτας ή μία χαρτοπετσέτα.

Παραλείπετε το πρωινό ή ενδιάμεσα γεύματα

Αν νομίζετε ότι με τον τρόπο αυτό θα χάσετε θερμίδες, κάνετελάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να πέφτετε το βράδυ με τα μούτρα στοφαγητό και να φορτώνεστε θερμίδες.

Καταναλώνετε αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό

Το εμφιαλωμένο νερό συχνά δεν περιέχει φθόριο και οιπερισσότεροι ενήλικες υποφέρουν από έλλειψη φθορίου, η οποία οδηγεί σε φθοράτων δοντιών.